fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

10 x moeders zijn altijd laat (of inspiratie voor smoesjes)

Je bent moeder dus als je voorheen al ‘weleens’ te laat kwam, dan heb je als moeder een hele batterij aan nieuwe redenen erbij om laat te zijn. Of deze nu de waarheid zijn of smoesjes, onthoud ze en gebruik ze! 😉

Moeders zijn altijd laat, omdat…

1. Veel voorkomend: het kind besluit een dikke drol te draaien en met een beetje pech loopt het langs zijn luier op het moment dat iedereen net zijn schoenen en jas aanheeft.

2. Als je klaar bent zijn er alleen maar enkele schoenen te vinden. Drie uur later vind je de schoenen om een setje te maken in de droogtrommel. 1-0 voor het kind.

3. Op zoek naar je sleutels, die al in je tas zaten (compleet vergeten dat je dat al gedaan had).

4. ‘Waar is tuttie nou? Ppppfffff, daar kun je dus echt niet zonder de deur uitgaan, als je leven je lief is en je een joker in wilt zetten. Zal je altijd zien dat je hem ECHT nodig hebt als je hem niet bij je hebt.

5. Er moet nog een tekening gemaakt worden voor degene waar we naartoe gaan, ook al is het de supermarkt of de apotheek. Attent he? Ik heb hem dus maar gelaten…

6. Het kind wil een vreselijke combinatie aan, in mijn geval sokken met Toms! De horror!! Zijn stijlgevoel is niet goed geïnstalleerd, waarvoor mijn oprechte excuses…

7. Je wordt compleet genegeerd… Standaard… Niemand luistert als je al 30 keer gezegd hebt dat jullie NU weggaan.

8. Kind besluit om eerst uitgebreid al zijn Duplo stuk voor stuk op te ruimen in de bak. Zeg daar maar eens nee tegen… Onverantwoord natuurlijk, dus lekker laten opruimen!

9. Je bent je telefoon kwijt, terwijl je aan het bellen was. Lach maar, ik wil jou wel eens zien met een kind wat ’s nachts net zo wakker is als overdag.

10. De kleine maakt een achterwaartse salto met driedubbele flikflak van de bank af (per ongeluk), dus je moet eerst een half uur je hartslag weer op normaal ritme zien te krijgen.

Waarom ben jij vaak te laat?