fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

5 dingen die ik bloedirritant vind aan mezelf

Gelukkig ben ik ook maar een mens en ik weet mezelf regelmatig te irriteren. Sterker nog, ik vind mezelf soms bloedirritant en steeds om dezelfde dingen! Tijd om deze eens onder de loep te nemen en mijn leven te gaan beteren…

1.Mijn telefoon geheugen is altijd vol

Wil ik een foto maken, dan gaat dat dus niet. Laat staan een filmpje! Na twee weken etteren ga ik er eindelijk voor zitten om het ding weer wat leger te halen, waarbij ik natuurlijk handmatig foto’s ga wissen en er teveel zijn die ik nog niet weg wil doen of nog even moet bewaren. Het resultaat? Een klein weekje schiet en film ik er op los om vervolgens weer twee weken lang te emmeren met een vol geheugen. Aaarrggghhh!!!

2. In mijn hoofd ben ik heel attent

Sterker nog, in mijn hoofd vergeet ik niet één verjaardag, denk ik aan sollicitaties, eerste schooldagen en stuur ik kaartjes die uiteraard op tijd aankomen! In de realiteit zie ik dat iemand jarig is en ik weet: feliciteer diegene gelijk voordat je het vergeet! Maar nee, eigenwijs als het achtereind van een dikke zeug hou ik mezelf voor het later te doen, met als resultaat de volgende dag balen omdat je het vergeten bent. Dat kan beter Clau!!

3. Vroeg naar bed gaan

Meestal lukt dat sowieso niet, maar heel soms dan kan de vlag uit en lig ik ‘vroeg’ op bed. Vroeger dan normaal in ieder geval. Toch weet ik het dan regelmatig te presteren om dan nog tot laat met mijn telefoon in de weer bezig te zijn. Hou op daarmee! Even appjes bijwerken, het nieuws doornemen, kijken of je al een mailtje terug hebt, om maar te zwijgen als je eenmaal aan Instagram begint. Ik doe het zelf en vind dat dus echt bloedirritant! Ga slapen!

4. Op tijd zijn….of toch niet

Als ik op tijd klaar ben en ik heb nog wat tijd over, dan is dat altijd tricky. Ten eerste omdat ik dan nooit écht helemaal klaar ben (ik moet dan alleen nog mijn tas pakken, alleen nog even tanken etc), maar ten tweede omdat ik die extra tijd dan ga ‘benutten’. Ik ga dan dus iets doen, even kort achter de laptop of ik pak een tijdschrift. Ik weet dat ik dat beter niet kan doen, want vraag mij niet hoe het kan, maar ik weet dan altijd op het einde ALSNOG te moeten haasten en bijna te laat te komen!! Wat een idioot…

5. Ik ging naar de winkel voor…?

Oké, ik heb iets echt nodig, dat is de reden dat ik naar de winkel ga. Eenmaal aangekomen zie ik allemaal dingen die ook handig zijn (niet noodzakelijk uiteraard) en dan raak ik afgeleid. Opeens ga ik een zelfverzonnen recept bij elkaar sprokkelen of haal ik in mijn hoofd dat ik de voegen van de badkamer nodig eens moet schrobben. Eenmaal weer thuis heb ik van allerlei handige dingen die ik niet echt nodig had, maar hetgene waar ik voor wegging…. Uuhhmmm… Mocht je mij tegenkomen in de supermarkt met een briefje, dan is dit de reden. Zie je mij zonder briefje, dan is het op hoop van zegen!

Wat zijn dingen die jullie bloedirritant vinden aan jezelf of is het bovenstaande herkenbaar?