fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

10 dingen die je niet weet over mij

Alsof iemand dat wat boeit!? Toch betrap ik mijzelf erop dat ik dat echt leuk vind om bij anderen te lezen die ik bijvoorbeeld volg op Instagram… Nieuwsgierigheid of interesse? Waarschijnlijk beide! Geloof me, ik vind mezelf echt niet zo interessant, maar misschien leuk voor de nieuwsgierige aagjes onder jullie! Here we go met de 10 dingen die je niet weet over mij!

1. Jongen of toch meisje?
Vroeger was ik net een jongetje. Niet per se qua uiterlijk, maar vooral in mijn gedrag. Ik klom in bomen, reed op skelters en vond een op afstand bestuurbaar autootje veel interessanter dan een Barbie. Als ik uit school kwam moest ik dan ook gelijk ‘buitenspeel-kleren’ aan. Oftewel iets wat niet wit was en wat vies mocht worden!

2. Heidi
In het weekend huurden we een film. Nee in mijn tijd bestond er nog geen Netflix of Hulu en ging je naar een videotheek waar vloerbedekking lag en waar het stonk naar sigarettenrook. Ik was altijd zo klaar. Praktisch ieder weekend wilde ik dezelfde tekenfilm: Heidi. Waarom? Geen idee! Ik had hem ondertussen al 300 x gezien, maar toch moest dat hem worden.

3. Eigen bedrijf
Sinds maart van dit jaar staat Oh yeah baby ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is het dus een eigen bedrijf! Dit is echter niet de eerste keer dat ik daar ingeschreven heb gestaan… Ik heb jaren geleden een ook een eigen bedrijf gehad en bij de eerste de beste klant die ik had ben ik in dienst gegaan! Oh yeah baby gaat gelukkig een stuk beter. 🙂

4. Gypsy
Vanaf mijn geboorte tot mijn 14e heb ik met mijn ouders in een woonwagen gewoond. Niet op een woonwagenkamp, maar gewoon naast mijn oma op een boerenlandweg. Mijn vader had hem helemaal uitgebouwd, het was vrijstaand en we hadden een heerlijke tuin. Op de lagere school realiseerde ik mij dit niet zo, maar toen ik naar het VWO ging in Haarlem, kwam ik toch wel in een heel ander milieu terecht van kinderen die in Heemstede, Aerdenhout en Bloemendaal woonden. Toen schaamde ik mij daar best wel voor, want er zijn veel vooroordelen aan verbonden, dus ik probeerde dat onderwerp altijd te vermijden. Heerlijk pubers!

5. Nerd
Ja, ik was op school een onwijze nerd. Niet qua uiterlijk, maar wel qua studiegedrag. Ik stelde mezelf hele hoge eisen en leerde in de avonden door tot 23:00. Mijn ouders moesten echt zeggen dat ik even pauze moest nemen. Ik had een mega discipline en maakte hele leerschema’s voor tentamens. Uiteraard zaten ze in de klas altijd graag naast mij tijdens toetsen.

6. Uitgaan
In mijn studiegedrag was ik een nerd, maar verder ging ik heel veel uit. Veel meer dan de rest van mijn klas. Ik herinner mij een les op het AMFI, waarbij iedereen zijn hand op moest steken die wel eens uitging, twee keer per week, drie keer per week…. Laten we het erop houden dat mijn hand omhoog bleef en de rest mij ademloos aan zat te staren. Het kwam wel eens voor dat ik mij om 4:00 in de Escape realiseerde dat ik de volgende dag om 8:00 les had. Oeps, snel naar huis dan maar, nerd als ik was wilde ik dat natuurlijk niet missen.

7. Strijken
Ik strijk niet. Ik kan het op zich wel, maar ik vind het stom en doe het niet als het niet hoeft. Sommige mensen strijken hun beddengoed bijvoorbeeld. Echt lekker hoor, daar niet van, maar ik vind dat zonde van de moeite. Ik probeer dus gelijk uit de droger mijn beddengoed op te vouwen, zodat het nog een beetje toonbaar is. Onder het motto ‘ik heb in bed toch mijn ogen dicht en het is toch donker’ ben ik niet op zoek naar extra werk. Ik koop qua kleding ook niets wat ik moet strijken. Heel overzichtelijk!

8. Lintworm
Ik ben gek op pasta, en kan het praktisch iedere avond eten. Je zou het misschien niet zeggen als je mij ziet, maar ik eet veel! Bijna iedere avond snack ik ook, vreselijk! Het liefst naturel chips met ribbels, het is niet aan te slepen. Ik kan gelukkig eten wat ik wil zonder aan te komen. Ik ben 1.80 en weeg 65 kilo, super stabiel. Heel erg makkelijk, maar ik merk wel dat anderen daar soms een beetje negatief over doen. Waarschijnlijk jaloezie, maar ja, zonde om er geen gebruik van te maken toch? Dat zou tegenover die mensen nog veel erger zijn!

9. Kuif
Toen ik in de laatste klassen van de lagere school zat was het ‘in’ om een kuif te hebben. Ik toupeerde me suf, spoot er liters haarlak in en had de hoogste kuif van de klas. Compleet met hazentanden met spleet ertussen, een b-keus Levi’s 501 en LA Gear sneakers waarvan de stiksels buiten paars werden en binnen weer wit kon ik niet meer stuk, dat begrijp je! 😉

10. Onhandig
Ik ben heel onhandig! Als er ergens een tegel uitsteekt struikel ik erover, als ik met een bord met teveel eten loop valt er iets af en altijd als ik iets wits aan heb weet ik in no time te knoeien waardoor ik een vlek heb. Je begrijpt dat ik weinig wit in mijn kast heb…