fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

To sport or not to sport…

To sport or not to sport, that’s the question. Of nou ja, eigenlijk weet ik het antwoord wel. Ja, het is goed voor je conditie. Ja, het is goed voor de geestelijke gesteldheid. Ja, je voelt je zo fit. Ja, jezelf afbeulen is zo lekker. Nou nee dus, ik heb echt een graftakken hekel aan sporten! En heus, ik heb lang geprobeerd om het leuk te vinden maar het lukt me niet. Ik koop trouw iedere uitgave van Women’s Health, maar ook dat is niet voldoende om me in mijn sportkleren te krijgen.

Single and ready to mingle
In mijn hoogtijdagen toen ik nog single and ready to mingle was, kwam ik vrij vaak in de sportschool. Ik werkte onregelmatig en had tijd genoeg. Vooruit, die leuke fitnessinstructeur droeg hier ook aan bij en moedig begon ik aan een trainingstraject. Maar ik zag niet zoveel resultaat, mijn zo gewenste platte buik bleef uit. Nu, drie kinderen later, snap ik überhaupt niet meer dat ik mijn buik nog platter wilde, by the way.

8 minute work-out
Dus voor ik het wist, ging ik vooral nog naar de sportschool om me acht minuten af te beulen op een apparaat, dat beloofde dat je daarmee een volledige work-out had gedaan en me daarna te nestelen in de sauna. Nu lag ik echt wel op apegapen na acht minuten op dat ding maar volledige work-out? Ik waag het te betwijfelen.

Hardlopen bij gebrek aan…sport-love
Na mijn leventje in de grote stad, keerde ik met man en kind terug naar mijn home-town, een klein dorpje ergens in Twente, waar zelfs geen stoplicht te bekennen is dus laat staan een sportschool. Dan maar in de hardloop steigers. Schoentjes aan, I-pod gevuld met lekkere muziek en rennen maar. De profs onder ons zullen nu wel roepen: doe dat met een schema, luister naar het gebabbel van Evi. Joh, ga weg, ik loop lekker op mijn muziekjes en that’s it. Niemand die mij zegt of ik harder of zachter moet gaan rennen. Misschien is dat het ook wel, ik vind het al snel goed genoeg. De drive om beter, sneller en sterker te zijn, al dan niet in combinatie met een tegenstander, ontbreekt bij mij volledig. Nu heb ik mega-sportieve vriendinnen die weleens proberen om me over te halen om ‘ook lekker te gaan handballen’, maar geloof me, je wilt mij echt niet in een team. Sportswise dan. Voor de gezelligheid in de derde helft, ben ik best te porren. En iedereen opjutten lukt ook nog wel. Maar om nou gas te geven terwijl een ander het verkloot om een puntje meer of minder te scoren? Mij niet gezien.

Zeg mij dat het niet waar is!
Nu is het 2016 en opent in mijn kleine tukkerdorpje een heuse sportschool. Dus de smoes dat ik eerst met de auto naar de stad moet, om me daar in het zweet te werken gaat ook niet meer op. En ik voel natuurlijk heus wel dat ik niet zo fit ben als ik zou willen. Dus vooruit met de geit; let’s hit it in the gym!

Steffie
Deze 34-jarige mama van Mauck (6), Lenn (2) en Just (9 maanden) is vrouw van de leukste man, kan niet zonder vriendinnen van vroeger en later aangehaakte exemplaren, Milka Oreo,  maxi rokken, kinderboeken en kitscherige hertjes. Kijkt altijd bij mensen naar binnen  en moet de nieuwste Chanel-lakjes hebben (maar gebruiken kost teveel moeite :)).