fbpx
Menu
Mama zijn / Speen

Funky verantwoorde spenen voor het gebit

Ik hoor het je denken… Spenen zijn NOOIT maar dan ook NOOIT goed voor het gebit. Oké, dat snap ik, maar duimen is dat ook niet. Als je dan toch aan spenen moet, dan liever één waarbij ze in ieder geval het gebit in het ontwerp hebben meegenomen toch?

Tutties zijn heilig

Hier in huis zijn tutties (oftewel spenen) nog steeds een hot topic. Niet ideaal, dat realiseer ik mijzelf, maar onder het mom van ‘choose your battles’ zijn er andere issues die eerder aangepakt moeten worden. Ik heb al reacties voorbij zien komen als: dat ziet er toch niet uit, een kind van twee met een speen. Prima, shoot me, maar ik vind op dit moment andere dingen belangrijker om mijn zoon te leren in plaats van dat hij zonder zijn tuttie moet doen als hij over zijn toeren is. Hij loopt er heus niet non-stop mee rond, maar heeft hem ook niet alleen voor het slapen.

Tactiek

Ik moet wel toegeven dat ik een bepaalde tactiek hanteer. Er was een moment dat hij serieus met acht spenen in bed lag, voor het geval er zeven stuks uitdonderde in de nacht. Trust me, als je kind niet slaapt probeer je werkelijk alles! Inmiddels zijn dat er nog maar twee en zijn er hier en daar wat in de strijd verloren gegaan, kwijt geraakt of kapot gebeten. Ik ga geen nieuwe meer kopen, op is op. We zullen zien hoe dat gaat… (ik krijg er nu al rode vlekken van in mijn nek).

suavinex verantwoorde spenen

Medisch verantwoorde spenen

Dit merk Suavinex kwam ik tegen en blijkt zich al ruim twintig jaar te focussen op kinderverzorging. Deze spenen zeggen ‘medisch verantwoord’ te zijn en hebben geen invloed op de stand van het gebit. Voor zover dat mogelijk is, zouden alle kleine beetjes meegenomen zijn toch? Ze zijn geschikt vanaf anderhalf jaar oud en vielen mij op door de leuke designs!

Limited edition spenen

Er zijn onwijs veel leuke prints in deze collectie spenen en ze hebben regelmatig limited editions ertussen zitten! Je kunt het thema of de kleur dus aanpassen op je outfit: vlinders dino’s, vogels en indiaantjes. Er zit vast iets tussen waar jouw kleintje warm voor loopt. Het is dat ik mij stevig vastklamp aan mijn tactiek, anders hadden de dino speentjes hier wel gepast!

Deze verantwoorde spenen zijn verkrijgbaar bij de webshop Villa Kakelbont vanaf €4,95.