fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn

Mijn gekste reiservaringen

Tegenwoordig reis ik niet meer zoveel, maar in de tijd dat ik bij Nike werkte was ik extra vaak op reis. Tijdens deze reisjes maakte ik aardig wat gekke dingen mee, waarvan een deel tijdens het vliegen! Van mijn nieuwe servies op het hoofd van de buurman tot het maken van een noodstop doordat we in een heftige storm zaten. Van het moeten wegvluchten van reisleiders en ontelbare gemiste vluchten tot aanstarende blikken en het ophemelen tot super model. Mijn gekste reiservaringen deel ik met je in deze blog!

1: De reisleider waarvan ik moest vluchten

Voor werk ging ik twee weken naar Istanbul en het vliegtuig kwam ik naast een man van tegen de 50 te zitten als jonge meid van een jaar of 25 en we raakten aan de praat. Hij vond het leuk dat ik voor werk daarheen ging en hij leidde in Istanbul mensen rond als reisleider. Hartstikke leuk natuurlijk! Hij vroeg mij wat ik ging bezoeken in mijn vrije weekend na aankomst en hij had uiteraard wat tips. Alles leuk en aardig, toedeloe en ieder ging zijn eigen weg.

vluchten reisleider

Je voelt hem al aankomen…de volgende dag loopt ik ‘de reisleider’ tegen het lijf in de Hagia Sophia, een prachtige moskee. Hij bleef met mij meelopen en honderduit praten en ik was er op een gegeven moment wel klaar mee. Ik dacht van hem af te komen door te zeggen dat ik even alleen wat ging drinken en eten in het restaurant, maar hij liep gewoon brutaal mee (net alsof hij mij niet begreep)! Ik was toen een beetje perplex en zat daar met de knakker aan mijn tafel. Na wat hints dat ik alleen een stuk ging lopen had hij nog steeds niet door dat ik toch echt niet op hem zat te wachten. Hij bleef maar met mij meelopen en ik kreeg daar ontzettend de kriebels van. Uiteindelijk heb ik toen ik een taxi op 200 meter zag een sprint getrokken, ben ingestapt en heb hem nooit meer terug gezien. Qua gekste reiservaringen had deze reisleider het plakgehalte van 30 proppers in Carihuela…

2: Mijn nieuwe servies op het hoofd van de buurman

Een ander zakenreisje ging naar Taiwan en tijdens een uitstapje naar een klein ambacht plaatsje kocht ik mij scheel aan aardewerk, mijn guilty pleasure. Schaaltjes, borden, thee serviezen, ik vond het allemaal prachtig en toen ik dus terugvloog naar Nederland zat mijn handbagage vol met 30 kilo aardwerk. Ik dacht er niet echt over na, maar bij het instappen slingerde ik mijn handtrolley al soepel oogend een paar meter voor mijn zitplek boven in het bagagevak.

Bij de landing in Nederland kwam het toestel ietwat hardhandig ter aarde en toen gebeurde het… Ik zag ‘mijn’ bagagevak openspringen en mijn 30 kilo vers aangeschafte aardwerk, ploink, via het hoofd van een man een paar rij voor mij voorbij stuiteren. In de categorie gekke reiservaringen, valt deze ook een beetje in de categorie ‘schaam je diep’… Gelukkig liep met de betreffende meneer alles goed af (en met mijn nieuwe serviezen ook trouwens, mocht je je zorgen maken).

aardewerk liefde

3: Super model (maar toch ook weer niet)

Ook mocht ik een bezoekje brengen aan Thailand, waar ik later privé nog ben terug geweest. Mijn eerste keer Bangkok was een bijzondere ervaring. Het viel mij in eerste instantie nog niet eens zo erg op, totdat mijn manager het tegen mij zei. ‘Zie je ze staren?’. Oh god, ik werd ontzettend aangestaard! Ik was blijkbaar nogal een buitengewone verschijning met mijn 1.80 m, tussen een gemiddelde lengte van 1.65 m. Tijdens de massage die ik daar nam waren ze ervan overtuigd dat ik model moest zijn, want als je zo lang bent, dan ben je toch een wereldbekend model? Nou, niet dus, maar dat ging er niet in bij ze. Ik sta geloof ik bij 40% van het personeel met ze op de foto, dus er was iets van een misverstand…. Van dit soort gekke reiservaringen wordt ik nogal ongemakkelijk.

super model

4: Noodstop maken door de storm

Een tussenstop maken, dat is niet zo vreemd, maar wel als dat een noodstop is! Ééntje in de categorie spannende én gekke reiservaringen! Dit was een privé vlucht van een vakantie met mijn vriendinnen. Onderweg naar Nederland kwamen we in een storm terecht, compleet met turbulentie, luchtzaken en om je oren vliegende bliksemschichten. Nu was ik wel wat gewend (én supermoe), dus ik was vrij kalm. Mijn vriendin, geen vliegheld, lag tijdens deze vlucht hyperventilerend in de foetushouding onder haar stoel. Het personeel was super lief (of onverantwoord), want om haar te kalmeren gaven ze haar shotjes wodka. Of die shotjes hebben geholpen weet ik niet meer, maar de vlucht werd wel steeds gezelliger ;-).

noodstop

Tips tijdens het reizen

Uiteraard heb ik nog wel wat tips voor je om het reizen zo relaxt mogelijk te laten verlopen. Al lees je hierboven, dat je nooit echt alles in de hand hebt.

  • KLM Werelddeal weken
    Mijn lange en verre vluchten boekte ik altijd via de KLM werelddeal weken. Waarschijnlijk komen deze er eind december of begin januari aan, dus let op als je extra voordelig een goede vlucht wilt scoren!
  • Airhelp om je geld terug te krijgen
    Iedereen krijgt weleens te maken met een vlucht die overboekt is, vertraagd is of geannuleerd wordt. Wist je dat je tot 3 jaar na dato hier nog geld voor terug kunt krijgen? Deze experts helpen je met vergoeding bij een vertraagde vlucht, dus sla ze even op als je een tripje met het vliegtuig voor de boeg hebt!
  • Handbagage
    Soms kan het voorkomen dat je koffer kwijt geraakt is. Daarom is het altijd fijn om je basisspullen in je handbagage bij je te hebben. Schoon ondergoed, een tandenborstel en wellicht je lenzen spullen en medicatie. Je kunt alles overal krijgen, maar als je midden in de nacht aankomt, dan kun je maar beter voorbereid zijn.

Nu ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd naar jullie gekste reiservaringen! Deel je ze met mij?

Meer persoonlijke verhalen, bijvoorbeeld over mijn selfcare weekend, vindt je op de blog!

Visuals – Shutterstock