fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn

Bucketlist trips met kinderen

Iedereen heeft natuurlijk trips of bepaalde reizen op zijn bucketlist staan. Als je eenmaal kinderen hebt zul je toch ook met hen rekening moeten houden, al betekent dit natuurlijk niet dat je de komende 10 jaar in all-inclusive resorts zit. Niet dat daar iets mis mee is, maar er zijn natuurlijk ontelbaar veel mogelijkheden, waar je je kinderen ook echt iets bij kunt meegeven. Vandaag deel ik mijn top 3 bucketlist trips met kinderen met jou!

Bucketlist trips met kinderen

Ja, kinderen houden van zwemmen en kamperen. Ze vinden het vaak heerlijk om buiten te zijn en hun eigen weg te gaan. Laten we eerlijk zijn, als zij het leuk hebben, dan hebben wij dat ook als ouders zijnde. Al betekent dit niet dat je gedoemd bent tot kamperen of all-inclusive resorts. De reizen van mijn bucketlist trips met kinderen zijn namelijk niet alleen leuk voor jou, maar geven je kinderen ook iets mee, wat ze niet snel zullen vergeten…

reizen met kinderenShutterstock – Tomsickova Tatiana

1. IJsland met kinderen

IJsland staat al lang hoog op mijn lijstje. Met kinderen is dit ook een fantastisch land om te bezoeken, waarbij de kinderen ontzettend mooie avonturen kunnen beleven. Wat dacht je van walvissen spotten tijdens een boottocht en wandelen in gletsers? Het bezoeken van ijsbergmeren om wellicht een duik in te wagen? Geisers de hoogte in zien sproeien en genieten van de prachtige landschappen? Wat je niet mis wilt lopen is natuurlijk een sleehondentocht door de sneeuw, om daarna in je blokhut het vuur op te stoken en misschien nog even de hottub in te duiken? FAN-TAS-TISCH en wat een ervaring voor het hele gezin!

familie vakantieShutterstock – Elizaveta Galitchkaia

2. Natuurreservaten in Afrika met het gezin

De Afrikaanse natuurreservaten moet je natuurlijk een keer bezocht hebben in je leven en ik wacht letterlijk hiermee tot de kinderen oud genoeg zijn. Ik vind het belangrijk om ze mee te geven dat dieren helemaal niet in dierentuinen horen te leven, maar in het wild thuis horen. Hoe mooier kun je dit laten zien, dan juist bij hen op bezoek te gaan? Wakker worden en de giraffen in groepen voorbij zien lopen. Tijdens een tocht door het reservaat leeuwen spotten op hun domein. The big five in levenden lijve aan je kinderen meegeven, dat is toch iets wat ze nooit zullen vergeten!

gezinsvakantieShutterstock – Cat Simpson

3. Familie rondreis in Amerika

Amerika is natuurlijk ontzettend groot en heeft ook super veel mooie plekken om te ontdekken met kinderen. Een rondreis in Amerika met een grote camper lijkt mij fantastisch, omdat je dan echt vrij bent in je planning en dagindeling. Een helikoptertocht over de Grand Canyon? De vele mooie national parken ontdekken? Een indianen reservaat bezoeken, waar ze zo’n mooie levensinstelling hebben? Dat vergeet je natuurlijk nooit meer! In Amerika heb je naast de natuur, ook de grote steden om je reis mee af te wisselen en uiteraard ook grote attractieparken voor de wat grotere kinderen. voor ieder wat wils dus!

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd of jij nog mooie aanvullingen hebt! Welke reis heb jij met jonge kinderen gemaakt, wat je echt fantastisch vond? Ik hoor het graag van je!

Meer erop uit tips en bijvoorbeeld mijn persoonlijke gekke reiservaringen vind je op de blog!

Header visual: Shutterstock – Tomsickova Tatiana