fbpx
Menu
Mama zijn / Voor mama

Eindelijk! De verfilming van Beauty and The Beast!

Bij het zien van de eerste trailer ging ik bijna hyperventileren. Deze film MOEST ik zien! Guess what? Gister mocht ik een pers-premiere bijwonen van Beauty and the Beast!

De eerste trailer

Jaaaaaa, die moet ik zien! Wanneer komt hij in de bioscoop? Ik gooide het gelijk in mijn kippen-whatsapp-groepje, maar we moesten nog maanden wachten tot hij in de bioscoop kwam… Gister was de dag dat ik hem al ietsje eerder mocht zien dan de rest. Ik mocht namelijk een pers-premiere bijwonen. Whiieehaaa!

Nostalgie

Als jong meisje was dit natuurlijk al één van mijn favorieten en uiteraard staat de Disney tekenfilm uitvoering hier op DVD in de kast. Om nu deze film in animatie versie te zien was echt GE-WEL-DIG! De teksten, liedjes en scenes zijn zo herkenbaar en ik zat met een glimlach van oor tot oor te genieten. Met zo’n sprookje ben je toch weer even het kleine meisje van vroeger.

Beauty and the Beast

Oké, even in het kort dan ;-). De jonge Belle valt nogal op in het kleine dorpje waar ze woont en de dorpsbewoners vinden haar een beetje vreemd. Ze leest boeken (dat schijnt raar te zijn, de andere dames doen dat in ieder geval helemaal niet) en ze vindt de aandacht van de knappe, maar behoorlijk simpele Gaston maar niets. Als haar vader niet terug komt van zijn trip gaat ze hem zoeken en ontmoet ze het Beest wat in het kasteel woont. Hij heeft haar vader gevangen genomen, omdat hij een roos uit de tuin plukte voor haar en zij neemt de plaats van haar vader in. Daar ontmoet ze het levende ‘personeel’ van het kasteel en leert ze het Beest steeds beter kennen.

Op het moment dat ze steeds meer naar elkaar toe groeien komt haar vader in de problemen en laat het Beest haar gaan om te helpen. Het dorp is inmiddels opgehitst door Gaston om het Beest te doden, terwijl Belle haar vader helpt. Zal ze naar het Beest terug gaan om hem te redden van de boze dorpsbewoners en hem op tijd haar liefde verklaren? Zal de vloek verbroken worden, zodat iedereen weer zijn menselijke vorm aanneemt?

Aanrader of niet?

Emma Watson speelt Belle en toen ik de eerste trailer zag was ik een beetje verbaasd. Niet omdat ze geen goede actrice is, maar omdat ik haar zelf niet zo zag als de Belle uit mijn beleving. Ze zet de rol echter echt prachtig neer en is voor mij na het zien van deze film een echte Belle! Gaston en zijn side-kick zijn hilarisch en het ‘personeel’ van het kasteel is ontzettend aandoenlijk. Het Beest ziet er prachtig uit en het is erg geloofwaardig. De animaties zijn helemaal te gek en nemen je compleet mee in het verhaal. De herkenbaarheid vanuit de tekenfilm versie vind ik persoonlijk super leuk en het is echt een film waarbij je met een fijn gevoel naar huis gaat. Oeps, heb ik nou het einde verklapt?!

Op 28 maart komt Beauty and the Beast pas in de bioscoop, dus zorg ervoor dat je op tijd een kaartje bemachtigd! Ik garandeer je veel herkenbare momenten en een prachtig feel-good verhaal, waar je nog lang van gaat nagenieten!