fbpx
Menu
Houten speelgoed / Kind zijn

De 10 leukste houten treinbaan accessoires

Bij Otis is zijn houten treinbaan favoriet en aangezien hij bijna jarig is ging ik op zoek naar de leukste houten treinbaan accessoires!

Waarom de houten treinbaan zo leuk is

Mijn Otis kan niet genoeg krijgen van zijn houten treinbaan. Dit is ontzettend leuk speelgoed, want het is van hout, dus gaat lang mee. Ook kunnen de verschillende houten treinbanen en accessoires praktisch allemaal met elkaar gecombineerd worden, waardoor je steeds opnieuw een andere baan kunt aanleggen en je verzameling kunt uitbreiden. Hij speelt hiermee sinds hij twee jaar oud is, maar oudere vriendjes vinden het ook nog steeds ontzettend leuk om mee te spelen. Laat ik heel eerlijk zijn, ik vind het ook echt heel erg leuk!

Houten treinbaan accessoires

Half februari behaalt meneer alweer de respectabele leeftijd van drie jaar oud en omdat zijn treinbaan favoriet is lijkt het mij leuk om hier wat accessoires bij te verzamelen. Eerlijk gezegd ging er een wereld voor mij open en ontdekte ik verschillende merken die ik nog niet kende. De houten treinbanen blijken een echte business te zijn, waar je ontzettend veel leuke accessoires bij kunt scoren. De meeste zijn nog super betaalbaar ook! Ik zette voor jullie mijn top 10 op een rij!

10 leukste houten treinbaan accessoires

1.Hangbrug

Een stoere hangbrug is natuurlijk te gek om met je trein overheen te rijden! Ga je vervolgens onder je brug door of varen daar boten? It’s up to you!

Mentari rode hangbrug – €18,40

2. Trein remise

Waar gaan de treinen aan het einde van de dag naartoe? Of als er iets gerepareerd moet worden? Precies, naar de ’treinen-garage’ in Otis woorden, oftewel remise! Deze houten variant heeft plaats voor twee treinen.

Eichhorn remise voor 2 treinen – €25,50

3. Hoge en draaiende uitbreidingsset

Dit stuk om je baan houten treinbaan uit te breiden is natuurlijk te gek. Je gaat omhoog en de trein maakt zelf vaart om met een pirouette supersnel weer omlaag te sjeesen! De set bestaat uit 27 stukken en kun je natuurlijk zelf ook anders in elkaar zetten, maar deze opstelling heeft mijn voorkeur!

Big Jigs hoge uitbreidingsset – €39,75

4. Ophaalbrug

Deze brug is extra bijzonder, omdat je deze zelf kunt ophalen! Het kan dus voorkomen dat de trein even moet wachten. Onder de brug loopt ook een spoor, waar je je eigen baan aan kunt leggen om vervolgens onder de brug door te rijden.

Mentari ophaalbrug – €22,50

5. Treinstation met geluiden

Er moeten natuurlijk ook passagiers opgehaald worden en dat doe je natuurlijk op het treinstation! Na wat onderzoek is deze variant van Brio mijn favoriet. Uiteraard is hij ook van hout, maar deze heeft wat knopjes die echte treingeluiden maken én je kunt zelf een boodschap inspreken voor de passagiers! ‘Instappen allemaal!’. Super leuk!

Brio spoorwegen pratend station – €39,95

6. Waarschuwingsbel

Oké, alles wat geluid maakt is natuurlijk leuk als kind zijnde. Als je met je treinbaan speelt en langs deze bel rijdt, dan gaat hij vanzelf af! Opletten dus voor de andere treinen!

Hape belsignaal – €9,29

7. Spoorwegovergang

Die bel die geeft natuurlijk een waarschuwing voor de trein dat er een spoorwegovergang aan komt. De mensen die hier staan te wachten weten door de bel ook gelijk dat ze extra moeten opletten. Wat dacht je van dit te gekke exemplaar met hekken?

Big Jigs spoorwegovergang – €13,50

8. Stoplicht station

Dit is ook een topper. Een stoplicht waarbij je van 1 baan naar 2 banen kunt gaan en het stoplicht kunt bedienen door aan het knopje te draaien. Wie heeft er voorrang?

Brio stoplicht station – €22,89

9. Magnetische kraan

Als je hier met je trein langsrijdt dan kun je mooi even stoppen om wat spullen in je trein te laden om af te geven op het station! Deze kraan draait 360 graden.

Brio magnetische kraan – €13,50

10. Centraal station

Dit is een te gek groot centraal station, compleet met meerdere sporen en verschillende perrons. Er is zelfs een auto parkeerplaats op het dak, een helikopterplatform, een drop off plek én een bord met de bestemmingen. Super compleet!

Big Jigs centraal station – €69,90

Ppsssttt… Kom je soms ook niet uit met je baan? Mis je wat bochten, die kleine stukjes of wissels? Op deze website kun je ook losse onderdelen vinden voor een goed prijsje!