fbpx
Menu
Mama zijn / Vervoer

Nieuw design fietsstoeltje voor urban kids

De standaard fietsstoeltjes kennen wij nu wel. Ik spotte dit mooie en nieuwe merk met hun design fietsstoeltje op een beurs eerder dit jaar en wil jullie hier graag meer over vertellen!

Design fietsstoeltje

Daar stond hij dan… Gemonteerd op een stoere mama fiets en klaar om op pad te gaan. Het design sprak mij gelijk aan en vind ik echt vernieuwend! Frisse kleuren in een mooi, strak en subtiel design met Japanse invloeden! Nieuw in fietsstoeltjes land en klaar om Nederland te veroveren…

Urban iki

De Japanse Kimura familie heeft in Japan zijn steentje bijgedragen met hun bedrijf dat zich al ruim 80 jaar focust op fiets accessoires en fietsstoeltjes. Ze focussen op kwaliteit, veiligheid, design en betaalbaarheid. Wat je misschien nog niet wist is dat in Japan de fietscultuur ook erg groot is en zo is de connectie met Nederland natuurlijk snel gemaakt. Ook in Nederland zijn wij namelijk gek op fietsen en staan wij ook op de kaart met ons Dutch design. Een aantal Nederlandse ontwerpers hebben het Japanse ‘Iki’ gevoel vertaald naar deze mooie serie fietsstoeltjes!

Fietsstoel customizen

Heb je een duidelijke smaak? Zoek je een fietsstoeltje wat goed kleurt bij jouw eigen fiets of misschien wel bij je nieuwste jas? Het kan allemaal, want bij Urban Iki kun je voor de verschillende grote onderdelen kiezen uit wel acht mooie pasteltinten! Van Sakura Pink tot Fuji Blue en van Bincho Black tot Shinju White. De kleuren van de buitenkant, de binnenbekleding en de riempjes kunnen allemaal zelf uitgekozen worden en op elkaar afgestemd. Zo krijg je altijd een stoeltje wat bij je past.

Test ronde

Wij hebben hem uiteraard ook geprobeerd en meneer zat als een prins op zijn troon achterop. Hij zat druk te vertellen over de poezen op straat en dat mama harder moest fietsen, want er zaten monsters achter ons aan (inclusief heel hard ‘HELP, MONSTERS!’ roepen). Laten we zeggen dat we veel bekijks hadden met het prachtige stoeltje en ook met het kindje wat erin zat ;-).

Details

Naast het prachtige design voldoet het stoeltje ook aan de gestelde veiligheidseisen. De kindjes zitten veilig vast met een vijfpunts-gordel en de banden zijn verstelbaar. De kussentjes op de schouders en in het zitje geven extra comfort en het stoeltje wordt binnen vijf minuten gemonteerd. Je bent dus in een wip klaar om te gaan en het kliksysteem is met één hand te bedienen. Ideaal, voor alle moeders die standaard teveel boodschappen halen en dus altijd lopen te slepen met te zware en te volle tassen.

Hij is goedgekeurd door de directeur! Zie jij jezelf ook al wegscheuren met dit mooie design fietsstoeltje? Houdt dan deze week de blog in de gaten…

De Urban Iki design fietsstoeltjes zijn online verkrijgbaar vanaf €49 voor een voorzitje en €59 voor een achterzitje. Betaalbaar design ten top!

Misschien ook leuk om te lezen: Het fenomeen moederfiets.