fbpx
Menu
Bouwen / Houten speelgoed / Kind zijn

Grimms houten speelgoed spreekt tot de verbeelding

Ben je een liefhebber van houten speelgoed? Dan ben je misschien wel bekend met dit mooie merk Grimm’s!

Duitse roots
Ruim 35 jaar bestaat dit authentieke bedrijf al en het heeft zich altijd gericht op het ontwerp en de productie van houten speelgoed. In het zuiden van Duitsland is er een kleine werkplaats waar de prachtige items gemaakt worden van hout uit duurzaam geteelde bossen en waar gehandicapten meewerken aan de productie. Zo draagt dit bedrijf zijn steentje bij aan mens én milieu.

Houten speelgoed
Naast duurzaam is dit houten speelgoed ook nog eens stimulerend voor de zintuigen. Door het gebruik van bijzondere vormen en vaak krachtige (niet schadelijke) kleuren, kunnen kinderen hier lang mee spelen. Neem bijvoorbeeld de stapelelementen, die er zijn in verschillende vormen. Dit kun je zien als een puzzel, maar je kunt ze ook gebruiken in combinatie met je duplo poppetjes die onder een tunnel door gaan of zelfs met je autobaan. Ook zijn er prachtige puzzels in mooie kleuren, die je niet één, twee, drie weer in elkaar legt (zo lijkt het in ieder geval), maar met deze blokken van de puzzelstukken, kun je natuurlijk ook veel andere vormen maken. Ook zijn er leuke poppetjes en huisjes, die je onderling allemaal perfect kunt combineren tot je eigen stad of eigen bouwwerk. Misschien maak je wel je eigen fantasiedier, alles kan en mag! Aan de allerkleinsten is ook gedacht, met verschillende rammelaars, rollers, tuimelaars en grijpspeeltjes.

De webshop in bijzonder speelgoed, 3 Vosjes, heeft een groot deel van het assortiment verkrijgbaar. Een houten rammelaar heb je vanaf €14,00 en een grote houten regenboog (36 cm breed bij 17 cm hoog) voor €55,95, om je een indicatie te geven. Mooi, duurzaam, stimulerend en inspirerend speelgoed, wat elkaar mooi aanvult! Ik weet al welke producten er hier op het lijstje komen te staan voor Otis!

grimms-houten-speelgoed-collage