fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Thuis zijn

6 x Lampion knutselen voor Sint Maarten

Een echte feestdag voor de kinderen, waarbij ze met eigen creaties en liedjes langs de deuren gaan in ruil voor wat lekkers: Sint Maarten! Uiteraard hoort zelf een lampion knutselen daar ook bij en ik ging op zoek naar de leukste inspiratie!

Sint Maarten

In mijn jeugd gingen we ook zingend langs de deuren toen het eenmaal donker was op 11 november. Het was altijd koud en nat kan ik mij nog herinneren. Ook was het altijd wel spannend, vooral voor iemand die geen honden-vriend was en achter iedere deur geblaf hoorde… Aan het einde van de avond werd de tas met snoep omgekeerd op tafel en werd de buit uitgebreid geordend. Waar mijn mede-lopers binnen een half uur praktisch al met buikpijn afgevoerd moesten worden van het snoepen, deed ik vooral mee voor de fun. Ik was geen snoepkont, dus die grote bakken met snoep stonden vaak een maand later nog onaangeroerd in de kast. Sorry buren!

Lampion knutselen

Veel kinderen zijn in de regio waar ik woon, de Randstad, bezig met het knutselen van een lampion. Op scholen en op de opvang doen ze allemaal uitgebreid mee aan Sint Maarten. Bij mijn Otis op de opvang hangt het plafond vol met super schattige spookjes en de kinderen kunnen niet wachten om daar een lichtje in te hangen en het effect te zien!

Inspiratie voor de leukste DIY lampionnen!

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag thuis tijdens een regenachtige middag, dus ik ben voor je op zoek gegaan naar leuke én gemakkelijke opties om een lampion knutselen tot een feest te maken!

6 x lampion knutselen voor Sint Maarten

Kleurrijke vissen lampion

squirrelly minds

Deze vrolijke en kleurrijke vissen stelen natuurlijk de show! Ze zijn gemakkelijk te maken van lege wc-rollen of lege rollen keukenpapier en met wat mooie kleuren crêpe papier ben jij de ster van de straat! Een lichtje erin en shinen maar!

Varken lampion (of ander dier)

recycled bottles crafts

Met een lege fles kun je blijkbaar nog veel meer dan alleen terugbrengen voor het statiegeld. Een likje verf erover, wiebel-oogjes erop en met karton maak je oortjes en een staartje. Alleen nog even voorzichtig een gaatje in het rugje maken, waar je lichtje doorheen kan en je boerderij dier knort zo de donkere nacht in.

Bloem lampion

krokotak

Die lege flessen zijn dus blijkbaar super goed knutselmateriaal, want hier hebben ze er een toffe bloem van gemaakt. Knip de onderkant eraf in de vorm van een bloemkelk en bedek de dop met groen crêpe papier. Maak in de dop eerst een gaatje waar je lampje doorheen past. Versier vervolgens de stok van je lampje met hetzelfde groene crêpe papier, maak hier met karton nog wat groene bladeren aan. Deze originele bloem is dan klaar om de straat op te lichten!

Eenhoorn lampion

elke blogt

De echte eenhoorn liefhebbers, kunnen natuurlijk niet zonder deze lampion! Via de link onder de afbeelding kun je een kleurplaat downloaden als mal, maar een vergelijkbare kun je natuurlijk ook zelf van internet plukken. Even dubbel overtrekken op dik karton (dit kan natuurlijk ook in het roze, paars of geel, als je dan toch bezig bent) en bij het uitknippen even een mooie vorm langs de haren open laten. Met gekleurd papier kun je deze open vorm opvullen, in stroken zoals op de foto of in één kleur. Knip van gekleurd papier mooie stroken met haren. Even een brede strook karton tussen de twee identieke eenhoorns, een lichtje erin en jouw eenhoorn lover wil de komende drie nachten niet meer naar bed!

Raket lampion

diy bastel ideeën

Deze stoere raket kun je maken van een lege koker (bijvoorbeeld van een poster die je ooit gekocht hebt), een stevig stuk karton óf je kunt weer een lege fles uit de voorraadkast trekken. Knip de goede vorm erin en knip er een rondje uit voor het raampje. Deze even aan de binnenkant afplakken met licht gekleurd papier en dan is het tijd om de buitenkant mooi te versieren. Misschien heeft de raket wel de naam van jouw kindje erop staan? Met deze snelle raket schiet je op 11 november zo de straten door en is dat zakje met snoep zo gevuld!

Konijn lampion

crealis cadeaus

Wat een cutie en oh zo simpel. Just how we like it! Een plastic bekertje steelt de show in deze metamorfose naar schattig konijntje! Een gaatje bovenin voor het lampje. Twee vilten (of kartonnen) oortjes erop. Een lintje voor een strik en het ‘verstoppen’ van het handvat van je lampje. Teken een lief gezichtje op het bekertje en je mini lampion is klaar!

Heb jij nog een leuke lampion geknutseld? Ik ben erg benieuwd!

Meer leuke knutseltips vind je op de blog!