fbpx
Menu
Kindermeubels / Thuis zijn

Kasten inspiratie voor de kinderkamer!

In de kinderkamer mag het allemaal wat speelser! Wat meer kleur, opvallende objecten en verrassende elementen. Je wil dat je kindje zich op zijn of haar kamer fijn voelt en echt kind kan zijn. Je kunt helemaal los gaan, maar opbergruimte is voor kinderen (met al hun speelgoed en kleding) erg belangrijk. Dat komt mooi uit, want ik ging voor je op zoek naar toffe kasten inspiratie voor de kinderkamer!

kasten inspiratiemoldesypatronas

Opbergruimte

Otis slaapt sinds een jaar op een nieuwe kamer. Deze hebben we gecreëerd toen zijn zusje onderweg was. Zijn kamer is niet groot, dus we moesten creatief omgaan met kastruimte. Na een korte pas- en meetsessie kwamen we erachter: er is geen plek voor een losse kledingkast of schuifdeurkasten. De oplossing was simpel: Otis heeft nu een hoogslaper van steigerhout met eronder allemaal kastruimte. Ideaal natuurlijk, want 2 meter lang en 90 cm diep! Al zijn kleding, speelgoedverzamelingen én nog wat spullen zonder bestemming, vinden onder zijn bed allemaal hun plekje!

kasten inspiratieboligmagasinet

Kasten inspiratie voor de kinderkamer

Als je wat meer speling hebt dan wij hier, dan zijn er zoveel leuke en creatieve oplossingen te vinden voor kasten! Ze hoeven zeker niet saai te zijn, dit is natuurlijk een beetje verboden op een kinderkamer! Ik zocht enkele toffe voorbeelden voor je op én deel natuurlijk leuke oplossingen voor kasten inspiratie voor de kinderkamer!

kasten inspiratiestipstyling

Tips voor kasten op de kinderkamer

1. Kastruimte onder bed

Hier hebben wij voor gekozen en ik vind het persoonlijk ideaal. In de uitvoeringen zoals in de voorbeelden kun je een echte eyecatcher maken van het bed en de kastruimte. Door deze een sprankelende kleur te geven bijvoorbeeld, of door een coole zon erboven te maken met gespannen touw! Dit is natuurlijk extra functioneel, want zo rolt er ook niemand uit bed!

kasten inspiratiecircu

2. Kast ombouw kinderkamer

Wat ook een erg leuk idee is, is natuurlijk een ombouw! Door kasten half om het bed heen te bouwen, krijg je één geheel en een toffe wand. Hierin kun je spelen met dichte kastgedeeltes of open stukken, waarin je decoratieve items kunt neerzetten. Als je een goede ruimte hebt, kun je ook een kastenwand maken, met zo’n heerlijke hoek erin voor de kids! Ziet dat er niet cool uit? Een boekje lezen, een tekening maken, alles kan en het is knus en beschut. Precies waar kinderen van houden!

kasten inspiratieeeasyknitting

3. Kasten aan de muur

Deze optie is meer decoratief, maar niet minder mooi! Wat vind je van de leuke kistjes aan de muur, die je extra kunt laten opvallen door de binnenkant een andere kleur te geven? Of de vorm van honingraten, die je speels kunt bevestigen aan de wand? Hierin kun je natuurlijk ook sommige stukken open laten en bij andere een deurtje ervoor zetten. Ideaal voor bijvoorbeeld boeken, een pot met stiften of kleurtjes en andere speelgoedjes die gezien mogen worden!

kasten inspiratiecrunchhome

4. DIY kasten kinderkamer

Een bestaande kast kan natuurlijk ook een make-over krijgen! Misschien heb je al een toffe kast staan die je kunt schuren en schilderen of tik je er één op de kop op marktplaats. Het hoeft niet duur te zijn! Kijk maar eens naar deze voorbeelden, waarbij bijvoorbeeld alleen een bovengedeelte een ander kleurtje heeft gekregen. Bij een ander model kast heeft iedere la zijn eigen kleur, of je kunt voor de strakke, houten Ikea kasten gaan (deze kun je neerzetten of ophangen) en hierop een gedeelte beschilderen! Zo krijg je altijd de perfecte kast voor het kamertje en heb je iets unieks!

kasten inspiratiehowtomake

Heb jij ook zo’n leuke oplossing bij jullie op de kinderkamer? Laat het gerust zien in een reactie! Ik ben erg benieuwd!

Meer inspiratie voor kindermeubels of de kinderkamer? Je vindt het op de blog!

Afbeeldingen header links: @elinochalva rechts finnishdesignshop