fbpx
Menu
Kindermeubels / Thuis zijn

Kindermeubels geïnspireerd op de natuur

Kindermeubels zijn vaak recht en volgen de standaard ‘regels’. Soms zitten er bijzondere designs tussen. Deze vind je dan vaak hier terug op de blog. Dit mooie merk kindermeubels haalde zijn inspiratie uit de natuur!

Kindermeubels van Kukuu

Het merk Kukuu komt uit de koker van een duo, waarvan de vrouw architect is en de man designer. Samen hebben ze twee dochters, die hun geïnspireerd hebben tot design kindermeubels met een twist. Na de geboorte van hun tweede dochter bleef het frustrerend om niet te kunnen vinden wat ze zochten. Functioneel design, ecologisch én duurzaam kindermeubilair bleek nog niet zo gemakkelijk te vinden als ze dachten.

kindermeubels kukuu

Bird & Berry

De lijn die ze samen ontwikkelden als ervaringsdeskundigen is geïnspireerd door de natuur. Vandaar de naam Bird & Berry. Deze vogels en bessen komen in de hele lijn terug, die bestaat uit een kindertafel met stoelen, baby-, peuter- en juniorbed, commode, kasten, alles aanvulbaar met accessoires. De natuur kent het fenomeen ‘lineaal’ niet, dus grotendeels zie je organische vormen terug in de collectie. Speels en bijzonder design, in verhouding tot de standaard kindermeubels.

kindermeubels kukuu bird and berry

Kinderset: tafel met stoelen

Ik ontdekte dit mooie merk via deze te gekke set kindermeubilair, dus daar zal ik jullie wat meer over vertellen. Naast de organische vormen en het duurzame hout, heeft deze kinderset nog wat leuke extra’s. Daar val ik dus al snel voor :-). In de tafel zit een verzonken bakje met een klepje, waar je krijtjes of stiften in kunt bewaren. Ideaal en super mooi, want in het klepje komt het Bird & Berry patroon terug.

Variatie

Alle meubels zijn verkrijgbaar in twee variaties: naturel in combinatie met een soort grijs/taupe voor de stukken met Bird & Berry patroon en compleet wit. Beide zijn erg mooi en ik verwacht stiekem wel een beetje een toevoeging in de naturel en wit combi, een persoonlijke favoriet.

Deze originele en mooi ontworpen kindermeubels zijn verkrijgbaar bij de Nederlandse webshop Ecodesignmeubel, waar je ter indicatie €95,00 betaalt voor een stoeltje en €190,00 voor een tafeltje. Is dit boven je budget, dan moet je toch echt op zoek naar een goede klusser :-).

kindermeubels kukuu bird and berry