fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Thuis zijn

De mooiste DIY minimalistische kerstkransen

Wie is er hier creatief? Dan moet je echt even verder lezen en scrollen, want ik heb een aantal beauty’s van DIY minimalistische kerstkransen gevonden die je ook zelf in elkaar kunt zetten!

Bij kerst hoort een kerstkrans

HOERA! Het is weer bijna kerst! Daar horen natuurlijk een aantal dingen bij.

  • Een kerstboom
  • Sneeuw hebben we al gehad, maar je weet maar nooit!
  • Lichtjes, veel lichtjes
  • Kerstwensen dat iedereen gezond en gelukkig is
  • Een kerstkrans

Waarom een kerstkrans, denk je misschien? Ik vind het zo gezellig! Leuk voor aan de deur en aan de wand. Lekker groen in en om het huis en het ruikt natuurlijk heerlijk! Ik blijf snuffelen aan onze kerstboom, ook al krijg ik vreemde blikken toegeworpen…

DIY minimalistische kerstkransen

Als je een beetje creatief bent, dan draai je jouw hand niet om voor de voorbeelden die ik tegenkwam. Je kunt ze ook, net zoals ik, aan je moeder laten zien, in de hoop dat zij even creatief tekeer gaat. Linksom of rechtsom, ook al is het even om in de kerstsfeer te komen, met deze DIY kerstkransen is het echt kerst!

1.Ronde hanger kerstkrans

Deze is toch te gek en je hebt er weinig materiaal voor nodig. Met goed koperdraad buig je deze hanger zo in elkaar of je vervormd een bestaande hanger. Je hangt hem met gemak op en dit is een knaller in huis of aan de deur! Wel even een lijmpistool aanschaffen.

mycosyretreat

2. Versierde ster kerstkrans

Je kunt natuurlijk ook iets bestaands versieren en wel op deze manier. Een simpele ster wordt in een mum van tijd een kerstster! Op één plek bind je subtiel wat leuks bij elkaar en klaar ben je!

lights4fun

3. Kerstkransen parade

Deze kerstkransen parade is natuurlijk een prachtige achtergrond voor het kerstdiner! Simpele kransen van takken versierd met wat groen. Met mooie linten zijn ze aan een tak opgehangen op verschillende hoogtes. Heel erg mooi!

digsdigs

4. Kerstkrans met bellen

Je kunt ook een object met kerstsfeer ophangen in een normale krans. Deze bellen met het lint maken deze krans prachtig voor op de voordeur om de gasten te verwelkomen!

apartmenttherapy

5. Driehoek kerstkrans

Waarom moet een kerstkrans altijd rond zijn? Dat hoeft dus helemaal niet, zo zie je maar bij dit exemplaar. Een takje stijlvol opmaken en ophangen aan een mooi lint, maakt de vorm van een driehoek. Een hele eigen interpretatie van een kerstkrans dus!

livemaster

6. Kerstkrans met een kaars

Dit is natuurlijk super subtiel en prachtig om te zien. Hier hebben ze een metalen cirkel gebruikt en hier een kleine kaarsenstandaard op bevestigd. Let op dat deze goed vastzit, voordat er ongelukken gebeuren! Een mooi leren strip om hem op te hangen en een fijn takje groen en het kaarsje kan aangestoken worden.

francoiseetmoi

7. Simpele kerstkrans

Deze simpele kerstkrans kan iedereen maken, maar is daarom niet minder leuk! Ik hou wel van dit strakke ontwerp, want deze mag van mij tot ver na kerst blijven hangen!

apartmenttherapy

8. Kerststuk op kerstkrans

Deze is het meest uitgebreid van allemaal en als basis hebben ze takken aan elkaar geknoopt in de vorm van een cirkel. Hopelijk kun je dit ook gewoon in het tuincentrum kopen, want dit is het meest lastige werkje, schat ik zo in. Hierop hebben ze wat mooi groen samengebonden. In combinatie met de takken, natuurlijk helemaal top!

andersonandgrant

Heb jij thuis ook iets moois hangen, wat aan het rijtje toegevoegd kan worden? Laat het mij vooral zien met een foto in een reactie!