fbpx
Menu
Kraamkado / Thuis zijn

Jullie 8 favoriete kraamkado’s

Laatst vroeg ik jullie naar wat jullie favoriete kraamkado’s waren. Ik was op zoek naar inspiratie en waar ik altijd wel een mening overal over heb, was ik ook benieuwd naar die van jullie. Jullie kwamen met fantastische ideeën!

Favoriete kraamkado’s

Een favoriet kraamkado, dat kan natuurlijk van alles zijn. Ook hoeft het niet altijd iets tastbaars te zijn. Is het favoriete kraamkado  voor jullie misschien een knuffeltje, wat je baby jarenlang bij zich kan dragen, iets met de naam van het kindje erop, een mooie herinnering in de vorm van een poster of fotoshoot of een heerlijke warme maaltijd! Jullie kwamen met fantastische ideeën!

Jullie eigen top 8 met kraamkado’s

Hier zijn ze dan! Komt er dus binnenkort in de omgeving een baby aan? Of heb je zelf eigenlijk geen idee als familie en vrienden je vragen wat jullie willen hebben voor de geboorte van de kleine spruit? Lees verder en doe er je voordeel mee!

1. Newborn fotoshoot

Die eerste momenten, die zijn zo waardevol! Die wil je voor altijd vasthouden en in je herinneringen planten. Het eerste badje of lekker in bed bij papa en mama. De eerste ontmoeting met broer of zus en dat schattige gapen! Hier hebben we een fotograaf in huis, dus we hebben alle mooiste momenten te pakken. Yep, ook van de bevalling! 😉 Een newborn fotoshoot is prachtig aandenken, waar je met veel liefde naar terug kijkt.

favoriete kraamkado'sShutterstock – Mykolastock

2. Warme maaltijd

Liefde gaat door de maag, ook zeker bij mij. Mijn liefde is fantastisch in de keuken, dus ik eet lekkerder thuis dan als ik uit eten ben. Super de luxe natuurlijk! Als je net bevallen bent, is een warme maaltijd een uitkomst. Je moet toch weer even op krachten komen en als het avondeten op jouw spreekwoordelijke ‘bordje’ komt, dan is een grote pan stamppot of eigen soep natuurlijk ‘heaven on earth’! Je kunt natuurlijk ook een maaltijd of maaltijdbox bestellen. Ik hoor goede verhalen over de gezonde maaltijden van Oh my guts (daar hebben ze zelfs een speciale kraambox, hoe cool)!

3. Houten speelgoed

Houten speelgoed is altijd goed, verantwoord en duurzaam! Het blijft mooi en kan meerdere rondes (of kinderen, zelfs generaties) mee! Inspiratie nodig voor de leukste houten blokken, houten muziekinstrumenten, leerzaam houten speelgoed, houten poppenhuizen of houten babygym’s? Je vindt het op de blog!

4. Geboorteposter

Jaaa, een geboorteposter werd ook door jullie genoemd en dat is een te gek kado! Ik heb er ook verschillende en de ene is nog mooier dan de ander! Minimalistisch, kleurrijk, met sterrenbeeld, de stand van de maan of dieren, het is er allemaal! Wij hebben zelfs een hele rits aan geboorteposters en naamposters staan in de verschillende blogs, dus als je nieuwsgierig bent, neem gerust een kijkje!

favoriete kraamkado'sMr Starsky

5. Douche momentje

The best things in life are free, zeggen ze toch altijd? Nou, daar sluit ik mij volledig bij aan! Een momentje voor jezelf onder de douche is natuurlijk een enorme oppepper! Ik ben gek op douchen. Ik krijg dan altijd goede ideeën en kan mij dan volledig ontspannen en mijn hoofd leegmaken. Vroeger ging je en dag naar een spa, als moeder douche je 15 minuten en voelt dat hetzelfde! Nou ja, bijna dan… 😉

6. Kado met naam

Erg persoonlijk is natuurlijk ook een kado met naam. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te bedrukken of borduren met naam erop. Wat dacht je van een klein badjasje, een badcape, een rompertje, een knuffel of een leuk koffertje? Ga je nóg een stapje verder, dan kun je bijvoorbeeld het geboortekaartje op een klein stoeltje laten drukken! Cute toch? Je kunt ook hele pakketten bestellen (of zelf samenstellen) met verschillende leuke spulletjes dus je kunt alle kanten op! Een webshop zoals kraamcadeau is hier natuurlijk een expert in.

7. Draagdoek

Dit was voor mij tijdens baby nummer twee dé musthave! Wat heerlijk om je kindje zo bij je te dragen en wat vond Sadé het heerlijk! Lekker tegen mij aan slapen (terwijl ik de was deed of ging stofzuigen) of lekkere wandelingen door het bos. Ik en mijn draagdoek waren de eerste zes maanden onafscheidelijk! Ik snap dus erg goed waarom de draagdoek één van jullie favoriete kraamkado’s is!

favoriete kraamkado'sDragen – Draagdoeken

8. Sleepyhead

De sleepyhead is een babynestje, wat volledig is goedgekeurd qua veiligheid voor je baby. Heb je een slechte of lastige slaper? Dan is dit zeker iets wat je kunt proberen. Door de hoge en zachte opstaande rand voelen baby’s zich geborgen en schijnen ze beter te slapen. Ik heb geen lekkere slapers en ook geen sleepyhead, dus ik ga hierin volledig af op jullie input. Het is natuurlijk ook ideaal om de baby hierin de eerste periode tussen jullie in te leggen (ik weet het, mag niet, maar iedereen doet dat stiekem toch gewoon?).

Zat leuke tips dus! Mocht je binnenkort op kraamvisite gaan, met een groep op zoek zijn naar een handig kraamkado of heb je zelf geen idee meer wat je moet vragen? Dit zijn jullie favoriete kraamkado’s op een rij. Graag gedaan!

Header afbeelding – Shutterstock – Labutin.Art