fbpx
Menu
Boeken / Kind zijn / Mama zijn / Opvoeding / Zwanger - Bevallen

Je peuter voorbereiden op een nieuwe baby!

Overal om mij heen worden er baby’s geboren en veel vriendinnen zijn dan ook voor de tweede of derde keer zwanger. Voor de peuters die in dat gezin rondlopen, kan dat soms best eens verwarrend zijn. Ik kwam wat leuke boeken tegen waarmee je je peuter kunt voorbereiden op een nieuwe baby!

Peuter voorbereiden op een nieuwe baby

Wanneer komt de baby dan, op mijn verjaardag? Zolang hij maar geen boterhammen eet… Mag hij dan bij mij op de kamer slapen? Kan ik dan met mijn zusje voetballen als ze er is? Dit zijn een aantal vragen en reacties van kinderen waaruit duidelijk blijkt dat ze het nog niet helemaal goed begrijpen. Ze zijn er wel mee bezig, dus dan is het extra leuk om ze spelenderwijs op hun nieuwe broertje of zusje voor te bereiden.

Boeken top 3

Toen ik een kado zocht voor de verjaardag van een peuter, bedacht ik mij dat ik met zoiets twee vliegen in één klap sloeg. Boekjes zijn leerzaam en educatief en met dit onderwerp zou hij hopelijk ook beter begrijpen wat er nu ging gebeuren. Ik heb nog niet gehoord of het een succes was, maar het lijkt mij een leuke manier om er samen mee bezig te zijn. Here we go…

Wat zit er in je buik, mama? – Sam Lloyd – €9,99

In dit leuke boekje met flapjes vraagt het kindje zich steeds af wat er nu in mama’s buik zit. Is het een spinnetje, een paard of een draak? Het beweegt en wordt steeds groter! Super leuk door de flapjes, de fantasie van het kind en het feit dat alles in de rijm-vorm geschreven is!

wat zit er in je buik mama?

Kleine Pluis – Dick Bruna – €5,95

Nijntje blijft natuurlijk altijd een knaller, zelfs voor de allerkleinsten! Papa en mama Pluis hebben een verrassing voor Nijntje. Drie keer raden wat dat is…

kleine pluis dick bruna

Kaatje en mama’s buik – Liesbet Slegers – €12,95

Kaatje vindt het heel erg spannend dat er een baby op komst is! Dit boekje laat ook de kant zien dat mama wat moeier is en niet meer hetzelfde kan doen met spelen door de dikke buik. Uiteraard heeft het boekje wel een positieve insteek!

kaatje en mama's buik

Heb je zelf nog leuke tips? Deel ze dan gerust hieronder op de blog of op Facebook!

Pic credit header: Julie Rings Photography