fbpx
Menu

…en die ga ik morgen krijgen! Het klinkt misschien een beetje dramatisch, maar dat is het ook. Na twee jaar slaapgebrek, met dank aan Otis-de-peuter-van-staal is het tijd om het over een andere boeg te gooien. Mommy needs sleep!!

Slaapgebrek
slaapgebrek 1
Toen ik net met deze blog startte heb ik er al vaker over geschreven. De laatste lange tijd al niet echt meer, omdat ik na ontelbare dingen proberen het maar had losgelaten. Dat is ook een tactiek toch? Ik ging ook wel oké op vier uur slaap. Treurig maar waar, daar ben je dan ook weer een beetje trots op. Wat moet je anders, je kunt moeilijk je leven op pauze zetten en zeggen: ‘Jongens, ik ben echt zo ontiegelijk moe, ik doe vandaag niets! Geen werk, geen was, ik doe geen luiers, bekijk het maar. Als je mij zoekt, dan lig ik in bed!’. Ik weet niet hoe het bij jullie ervoor staat, maar in mijn single mommy life gaat die vlieger dus echt niet op!

Otis-de-peuter-van-staal
Je zou denken dat de kleine creative director soms compleet instort. Nee dus. Hij gaat altijd door, zit geen seconde stil en is echt onverwoestbaar. Uiteraard is hij wel vaak hangerig, maar omdat hij gewoon al vanaf zijn geboorte slecht slaapt, weet ik niet of dit bij zijn karakter hoort of dat het ligt aan het feit dat hij moe is. Het klinkt heel erg, maar het is helaas de waarheid.

Laatste hoop
Nadat ik van alles geprobeerd heb, viceraal sacraal therapie, ostheopatie, energetische therapie, ander huis, plastic onder het bed, kristallen boven het bed, klamboes, steeds naar hem toe gaan, gecontroleerd laten huilen, de Nanny Jo methode, naast hem liggen, inbakeren, sshhhhtttt Harvey Kemp methode, bij mij in bed nemen is er nog één mogelijkheid waar ik mij aan vast klamp…

The Sleep Agency
Susanne Willekes is de eerste en enige slaapcoach op dit moment in Nederland en ze heeft zich laten opleiden in de US. Als ervaringsdeskundige weet ze precies hoe wanhopig je kunt zijn en wat slaapgebrek met je doet, dus ze vindt het fantastisch dat ze nu zelf gezinnen kan helpen. Met haar 95% slagingskans (bij de overige 5% liggen er medische redenen achter of zijn de ouders niet consequent) is mijn hoop op een goede nachtrust voor ons beide binnen handbereik! Ik hoef het alleen nog maar te doen…

Just do it
Daar maak ik mij dus best zorgen over. Ik droom weleens dat ik bijvoorbeeld op een boot sta en een kind heel hard hoor huilen. Iedereen heeft het erover dat het kind moet ophouden met huilen, maar ik zie het kind nergens. Dan word ik wakker en blijkt mijn kleine schat huilend in zijn bedje te liggen en schiet ik naar hem toe uiteraard, vol schuldgevoel. Het lijkt mij duidelijk: het is een beetje op. Dit MOET lukken, dus daar moet ik voldoende energie voor hebben. Dat betekent wat avonden vroeg naar bed en fingers crossed en de hulptroepen (oftewel opa en oma) inschakelen om te kijken of hij een nachtje bij hun kan logeren, zodat ik een nacht goed kan slapen voordat ik begin. First things first, ik heb alle informatie aangeleverd en morgen gaan we het plan doorspreken… To be continued!

slaapgebrek 2