fbpx
Menu
Intelligente lockdown / Mama zijn

Hoera: Ik heb een tuin (intelligente lockdown must-have)

Nu ik dit schrijf is het einde van week 7 van de intelligente lockdown in zicht. Hoera voor het mooie weer en hoera voor mijn tuin! Wij waren vanaf het begin al vrij strikt in de maatregelen en de kinderen zijn sinds de scholen dicht zijn met niemand meer in aanraking gekomen buiten het gezin. Dit had ik niet uit kunnen houden zonder mijn tuin! De intelligente lockdown must-have nummer één!

buiten spelen lockdownShutterstock – Alena Romanovskaya

24/7 met je kinderen

Begrijp mij niet verkeerd: mijn kinderen zijn mijn alles! Ik hou van ze ’tot aan de planeten en weer terug’ om in Otis zijn bewoording te blijven en ik doe er alles aan om deze tijd zo normaal en leuk mogelijk te houden. Het feit is echter wel dat mijn twee bloedjes van kinderen nu ook constant op elkaars lip zitten, terwijl er eerst nog school, clubjes en andere activiteiten waren. Ze zijn gek op elkaar, maar zitten elkaar natuurlijk ook meerdere keren per dag in de weg. Otis is een plakker en als Sadé even geen zin heeft, dan trekt ze aan zijn haren. Dan moet ik ertussen komen. ‘Otis is lief, zeg maar sorry!’ en dan gaat tante Betsy weer knuffelen en kusjes geven. We komen er wel, maar het niveau ‘politie agentje spelen’ ligt deze dagen wel een standje hoger!

bellen blazenShutterstock – Kostenko Maxim

Intelligente lockdown must-have

Als je dan toch zoveel mogelijk thuis moet blijven, laat het dan maar lekker weer zijn zodat we buiten kunnen genieten! Hoera nummer één is dus voor het schitterende weer van de afgelopen weken en hoera nummer twee is voor mijn tuin! Ik ben gezegend met een tuin van ik denk 8 meter breed en 18 meter lang. Met goed weer en kinderen is dit natuurlijk fantastisch!

De tuin: mijn redding!

Op de meeste dagen gaan we namelijk de tuin in en hier kunnen de kinderen lekker uitrazen. Er is genoeg ruimte om te rennen, klimmen en spelen. We hebben een houten speelhuis (gebouwd door opa), een grote zandbak en een glijbaan. Er is een kinderzit waar ze lekker kunnen eten en kleuren en een heerlijke houten lounge tuinbank om op te klimmen en chillen.  Ze bouwen hutten, we houden voetbal competities, maken vieze papjes en bouwen huisjes voor beestjes. We picknicken in het gras (ahum kunstgras, maar ideaal echt!), blazen 5 flesjes bellenblaas per dag leeg en verstoppen ons onder de volle wasrekken. Ze zijn hier uren zoet en zet een bak water voor ze neer, dan kun je ze zelfs drie dagen later komen ophalen. Bij wijze van spreken dan he? 😉

corona inzichtenShutterstock – MJTH

Red Bull infuus?

Mijn tuin is mijn intelligente lockdown must-have, zodat mijn kinderen hun energie kwijt kunnen. Af en toe lijkt het alsof ze ’s nachts aan een Red Bull infuus liggen, zo druk zijn ze overdag, dus ieder moment buiten is heerlijk voor ze! Uiteraard zoeken we ook rustige plekken in het bos op, maar de tuin, die is er ALTIJD! Zo leer je opeens weer extra waarderen wat je al hebt en is dat nu nét niet één van de mooie dingen aan deze rare periode?

Nu ben ik wel benieuwd.. Wat is jouw intelligente lockdown must-have in deze tijden? Laat het mij weten!

Meer corona-vibes of mom-life lezen? De blog is the place to be!

Header afbeelding: Shutterstock – Sergiu Birca