fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Sinterklaas of de kerstman

Sinterklaas of de Kerstman, voor volwassenen twee totaal verschillende personen, maar mijn peuter denkt daar anders over… Hier thuis lopen de twee feesten zo’n beetje in elkaar over, dus Otis is compleet de kluts kwijt!

Sinterklaas

Met zijn bijna 3-jarige leeftijd begrijpt Otis dit jaar voor het eerst het concept Sinterklaas. Pietjes kwam hij hier en daar tegen op straat en werden steeds geroepen: ‘Dag Pietjes!’. Schoentje zetten vond hij te gek toen hij erachter kwam dat er steeds de volgende ochtend een kado in zat. Voor de zekerheid besloot hij om steeds twee schoenen te zetten. Je weet het maar nooit! Alleen zet hij nu tegen de kerst nog steeds zijn schoen…

Kerstman

Wij vierden Sinterklaas iets later op 8 december zodat iedereen erbij kon zijn. Vervolgens hebben we twee dagen later een kerstboom gehaald. Misschien met een peuter geen hele overzichtelijke zet. Gezellig thuis de boom versieren en sinds dat moment komen er overal kerstmannen voorbij. Ook oud, ook in een rood pak en allebei een baard.

Sinterklaas of de Kerstman?

Heel begrijpelijk allemaal. Het enige verschil is dat er nu ook kerstbomen bij gekomen zijn.

‘Mama, waar zijn de Pietjes?’
‘Die zijn terug naar Spanje schat.’
‘Zonder Sinterklaas?’
‘Nee Otis, Sinterklaas is ook mee.’
‘Nee, daar is Sinterklaas!’
‘Dat is de Kerstman moppie…’
‘…….’

Hij is helemaal de kluts kwijt, het arme kind.

Schoen zetten

Gisteravond heeft Otis dus zijn schoen gezet. Onder de kerstboom weliswaar… Na twee keer uitleggen dat de Pietjes echt weg zijn heb ik het maar zo gelaten. Hij wil natuurlijk helemaal niet horen dat ze weg zijn, dus ik kan er eerlijk gezegd wel om lachen. De volgende ochtend om 6:00 stond hij voor het raam te zwaaien ‘Bedankt Pietjes!’. Ik heb vrolijk met hem mee staan zwaaien. Volgend jaar weer een kans om het recht te trekken ;-).