fbpx
Menu
Mama zijn / Slapen - Nachtouders

Hoe ik de slaap coaching heb ervaren plus het resultaat!

Zo, dat was een pittige maand! Je mentaal voorbereiden op een traject wat best zwaar is, vervolgens de hele routine en houvast overhoop en compleet opnieuw beginnen. Dan begint het natuurlijk pas en ga je vol goede moed van start! Erg spannend!

Het resultaat
Op 12 maart zijn we gestart met de slaap coaching onder begeleiding van Susanne Willekes van The Sleep Agency. Ons traject is afgerond na vier weken met dagelijks contact, steeds de methode iets aanpassen naar Otis situatie en veel volhouden en consistent zijn. Ik kan met trots zeggen, dat we het met succes hebben afgerond, oftwel MIJN KIND KAN DE NACHT DOORSLAPEN! Hoera voor Otis! Na twee jaar van ieder uur gillend wakker worden of urenlang wakker zijn en niet meer in slaap kunnen vallen heeft mijn kleine prins geleerd om zelf weer in slaap te kunnen vallen als hij wakker wordt! Op het moment dat hij dus in slaap valt ’s avonds, slaapt hij door tot de volgende ochtend op eigen krachten. Fan-tas-tisch! Het resultaat waar ik op hoopte… Ik ben Susanne super dankbaar hiervoor, want dit is zo fijn na al die slapeloze jaren!

Mocht je zelf ook een kindje hebben met slaapproblemen of je kent iemand die hiermee worstelt, dan heb ik hier even beknopt mijn ervaring beschreven.

Voordelen slaap coaching:

 • Professionele hulp
  Je bent zo wanhopig dat je zelf van alles uitprobeert, wellicht op de verkeerde manier of niet consistent. Ik vond het super fijn om sturing te krijgen van een expert met uitleg bij het slaapgedrag van mijn kind, zodat ik hem zelf leerde ‘lezen’ en zo nu beter op hem in kan spelen.
 • Dagelijks contact
  Als je kind niet slaapt, dan ben je hier al dagelijks mee bezig, maar door de slaaplog bij te houden en hier iedere dag feedback op te krijgen, stem je dus stukje bij beetje de training af op je kind. Susanne is zelf ervaringsdeskundige, dus het is heel fijn om begeleid te worden door iemand die je begrijpt.
 • Maatwerk
  Ieder kind is anders en reageert verschillend op bepaalde technieken. Het is natuurlijk ideaal dat je op deze manier dagelijks de methode kunt aanpassen om er zo gezamenlijk achter de komen wat de beste tactiek is voor jouw kind.

Bereid je goed voor…

 • Probeer zo uitgerust mogelijk te zijn (voor zover dat kan).
 • Dit traject heeft nogal wat impact op alles, onder andere je dagindeling, dus laat het over je heenkomen en ga er maar gewoon in mee.
 • Ik vond het super fijn om soms overdag even wat me-time te hebben, omdat ik het alleen deed en het vrij pittig is. Het is belangrijk dat je het vol kunt houden, dus pak je moment even als dat mogelijk is.

Extra’s
Nu is het dus dagelijks genieten van mijn kind, die naast het doorslapen ook niet meer oververmoeid is, waardoor de dagelijkse dingen ook een stuk gemakkelijker gaan en zonder al teveel hangen en strijd. Mijn zoontje is meer ontspannen, kan zichzelf beter vermaken, is vrolijker en gezelliger en maakt gelijk grote sprongen in zijn ontwikkeling. Naast nachtrust voor Otis en mezelf, heb ik er dus nog veel meer cadeautjes bij gekregen!

Ik ben ontzettend trots dat het gelukt is en zou Susanne ook iedereen aanraden die net zo radeloos is als ik zelf ook was. En nu? Nu ga ik lekker vroeg naar bed! Even twee jaar nachtrust inhalen… 😉