fbpx
Menu
Educatief / Kind zijn / Puzzels

Educatief én dubbele speelpret bij Lilliputiens

Inmiddels weten jullie wel dat ik een zwak heb voor speelgoed waar kinderen ook nog iets van kunnen leren. Het Belgische speelgoedmerk Lilliputiens heeft een ‘genius’ collectie uitgebracht, waarin ontdekken, leren en spelen gecombineerd wordt!

Genius collectie
Dit mooie merk heeft een team aan ervaren mama’s die ieder stuk speelgoed tot in detail ontwerpen en uitwerken, met het oog op de ontdekkingswereld van kinderen. De knuffels voor de baby’s zijn bijvoorbeeld opgebouwd uit veel verschillende stoffen met ieder zijn eigen structuur en kleur, om ze te stimuleren en prikkelen. In de genius collectie gaat het om multifunctionele en leerzame spellen, puzzels, boekjes en bouwprojecten van karton.

Multifunctioneel
Hoe tof is het bijvoorbeeld om een puzzel te hebben, waarbij je steeds twee dezelfde dieren bij elkaar zoekt en als je deze puzzels omdraait, dat je dan hiermee een hele grote Ark van Noach met dezelfde dieren erin kunt puzzelen? Of een puzzel van een duizendpoot, waarbij ieder puzzelstukje uit twee verschillende schoentjes bestaat én twee opeenvolgende letters uit het alfabet. Match de juiste schoentjes en het hele alfabet komt in de juiste volgorde tevoorschijn! Als je de stukken omdraait, dan is de puzzel opnieuw te gebruiken voor een potje domino. Ook zijn er boekjes, die je interactief kunt koppelen met een app en een spel met de combinatie van memory en visjes hengelen. Een mooie mix van behendigheid en geheugen! Ook is er een stapeltoren van 10 blokken, waarbij je aan de ene zijde leert tellen, aan de andere zijde een hond bouwt en aan een andere kant de brandweer met zijn ladder steeds hoger laat klimmen om de muis te redden. Mooi en leerzaam speelgoed, waar goed over nagedacht is!

De gehele Lilliputiens collectie en dus ook de nieuwe Genius serie is online hier verkrijgbaar.

Lilliputiens-genius-collage