fbpx
Menu
Aan tafel / Mama zijn

Het leukste aardewerk servies voor kinderen!

Dat is nu eens leuk servies! Eigenlijk het leukste aardewerk servies voor kinderen wat ik in tijden heb gezien! Misschien nog niet ideaal materiaal voor de nog motorisch oncontroleerbare 1-jarigen, maar voor de leeftijd daarboven moet het te doen zijn! Oké, op een driftbui hier of daar na…

Aardewerk servies voor kinderen?

Aardewerk servies voor kinderen, dat is toch vragen om moeilijkheden? Nou ja, aardewerk kan wel stuk ja. Hier gaan er gelukkig geen borden, bekers of schaaltjes door de lucht. Sterker nog, wij hebben een soort ‘butler’ systeem wat Otis helemaal te gek vind.

Het butler systeem

We staan bij de ingang van de keuken en moeten dan hard ‘Ding Dong’ roepen. Otis komt dan aangerend en blijft met een big smile staan bij de keuken. ‘Wil je dit bordje op tafel zetten Otis?’ ‘Ja mama!’, en hij rent zo een paar keer heen en weer en helpt ons met het dekken van de tafel. Het klinkt misschien als lichte vorm van kinderarbeid, maar hij vindt het ontzettend leuk om te doen en is zo trots als een pauw. Daarnaast is hij nu drie jaar oud en vind ik het belangrijk dat hij het leert om mee te helpen. Als hij een beker heeft leeggedronken, brengt hij het bijvoorbeeld ook terug naar de keuken. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen om die kleintjes manieren te leren toch?

Muse kinderservies

Dit prachtige en speelse servies is van Muse kids. Nicoline, de oprichtster, raakte tijdens haar verblijf in Bangkok in contact met het ontwerpersduo Onn en Nut. Toen ze het kinderservies zag wat zij maakte, raakte ze op slag verliefd en startte ze een eigen lijn in samenwerking met dit duo. Ieder stuk is handgemaakt en dus uniek! De bordjes, schaaltjes en bekers zijn allemaal licht en minimalistisch in design en hebben de leukste figuren en frisse kleurtjes hier en daar. Een kado om naar te kijken op je gedekte tafel!

Dit mooise Muse aardewerk servies voor kinderen is verkrijgbaar bij de Nederlandse webshop Pomme de Jus vanaf €11,00.