fbpx
Menu
Boeken / Kind zijn

10 musthave kinderboeken die altijd goed zijn

Persoonlijk ben ik gek op kinderboeken. Otis heeft dan ook een aardige verzameling in zijn kast staan. Speciaal voor hem zijn er twee planken leeggemaakt in de boekenkast. Omdat boeken zo leuk en leerzaam zijn, heb ik voor jullie mijn 10 musthave kinderboeken op een rij gezet!

Het boeken ritueel

Iedere avond na het tanden poetsen, mag hij een boekje uitkiezen uit zijn deel van de kast. Eerst waren dat er vier, maar tegenwoordig zegt hij ‘Nee mama, één is genoeg!’. Dat scheelt mij weer een half uur op drie kwartier voorlezen ;-). Meneer kruipt dan in bed en naast zijn bed lees ik hem dan verhalen voor. Ik vind het leuk dat hij naar de wat uitgebreidere boekjes overgaat. Nu zijn het wat meer verhalen met mooie platen erbij, in plaats van mooie platen met drie regels tekst. Het voordeel van een drie-jarige!

10 musthave kinderboeken

Er zijn natuurlijk een aantal klassiekers, waarvan iedereen er wel wat in de kast heeft staan. Dit zijn stuk voor stuk knallers en ze blijven ontzettend leuk! Dit zijn mijn kinderboek klassiekers!

Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle – €8,95

Dit verhaal lees ik achterste-voren en onderste-boven. Otis zijn favoriet voor de afgelopen maanden! Voor de fans van dit Rupsje, kijk ook eens op Netflix, echt een mooie tekenfilm met relaxte muziek! Dit rupsje blijft maar eten en eten en veranderd uiteindelijk in een prachtige vlinder.

Waar is Dribbel – Eric Hill – €12,99

Één van de leukste flappen-boekjes die er bestaan en hier thuis nog steeds een groot succes! Dribbel zijn eten staat klaar en mama gaat hem zoeken. Tijdens de zoektocht door het huis komen ze overal achter flapjes dieren tegen, maar waar Dribbel toch uithangt?

Raad eens hoeveel ik van je hou – Sam Bratney – €13,95

Hazeltje en grote haas proberen elkaar uit te leggen hoeveel ze van elkaar houden. Om dit te meten is alleen nog niet zo gemakkelijk. Té cute en de perfecte omschrijving van de liefde tussen ouder en kind.

De Gruffalo – Julia Donaldson – €13,95

Alle dieren uit het bos zien de kleine muis als een lekker hapje en nodigen hem stuk voor stuk uit om te komen eten. De kleine muis denkt ze te slim af te zijn, door te zeggen dat hij bij de Gruffalo gaat eten. Als de dieren uit het bos horen hoe deze eruit ziet, druipen ze snel af. Alleen verwacht de kleine muis niet dat de Gruffalo ook echt bestaat…

De mooiste vis van de zee – Marcus Pfister – €15,95

Een symbolisch en leerzaam verhaal over een regenboogvis de de allermooiste is van de zee, maar die geen vrienden heeft. Pas als hij zijn mooie schubben begint weg te geven, dan vinden ze hem aardig en komt hij erachter dat vriendschap veel belangrijker is dan een mooie buitenkant.

Jip en Janneke – Annie MG Schmidt – €25,95

Deze klassieker blijft generatie op generatie leuk! De grappige avonturen van Jip en Janneke, de hond takkie en de poes met de tekeningen van Fiep Westendorp. Dit boek hoort echt thuis in ieder huis met kinderen en doordat de verhaaltjes kort zijn, is het al leuk en te begrijpen vanaf jonge leeftijd.

De Gele Ballon – Charlotte Dematons – €14,95

Dit prachtige prentenboek is te gek en een mooi zoekplaatje in steeds een andere wereld en omgeving. Hoog in de lucht, midden op zee of in het oerwoud, op iedere prachtige plaat kun je op zoek gaan naar de gele ballon. Waar zit hij verstopt? Zie je ook de kleine blauwe auto en de fakir?

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie – Jet Boeke – €14,95

Ook in dit bekende boek heeft Otis zijn favoriete verhalen. De kattenbrokjes, de maan en het stiekem opsnoepen van de taart. Hij heeft ook het dikke verjaardagsboek, dus de liefhebbers kunnen voorlopig aardig wat verhaaltjes voorlezen!

Ik wil de maan – Jonathan Emmet – €9,99

Een mooi verhaal over een klein molletje wat die grote glinsterende bal in de lucht wel wil hebben. Alleen gaat dat niet zo gemakkelijk als hij dacht… Mooi voor de overgang naar het slapen gaan ;-).

Nijntje – Dick Bruna – €6,95

Het bekendste konijntje van Nederland met uiteraard nog ontelbare andere boekjes dan dit eerste exemplaar. In dit boekje wordt Nijntje geboren en komen alle dieren van de boerderij haar welkom heten. Nijntje maakt in de andere boekjes van alles mee, van verjaardagen, uitstapjes naar het strand of de dierentuin, krijgt ze een broertje of zusje en gaat ze naar het ziekenhuis. Allemaal super herkenbaar voor kleine kinderen en door de strakke vormgeving en tekst op rijm stuk voor stuk knallers!

Heb ik nog boeken gemist? Vul de lijst gerust aan! Ik ben benieuwd naar jullie favorieten!