fbpx
Menu
Dragen - Draagdoeken / Mama zijn

Het draagzak – draagdoek dilemma en mijn vooronderzoek

Zoals jullie weten komt er een kleintje aan in september en ik wil natuurlijk goed voorbereid zijn. Bij Otis had ik een baby draagzak en nu wil ik eigenlijk overstappen naar een draagdoek. Niet om het mezelf moeilijk te maken ofzo, maar omdat dit nu weer iets nieuws is wat mij interesseert. Ik ging op vooronderzoek om mijn draagdoek dilemma op te lossen!

draagdoek dilemma

Het draagzak of draagdoek dilemma

Eerst maak je de keuze tussen een draagzak of een draagdoek. Wil je gemakkelijk en snel, dan zul je wellicht eerder voor een draagzak kiezen. Let wel even goed op het ergonomische aspect. De billen en beentjes moeten in de M-houding zitten, dus lekker met de knietjes omhoog (hoger dan de billen). Vind je die geweven (of rekbare) doeken prachtig en wil je graag leren knopen, dan kies je wellicht voor de iets lastigere weg. Lastiger, omdat je even de handigheid van het knopen onder de knie moet krijgen. Ook omdat je kunt kiezen uit een oneindige serie knoop-technieken, waar de padvinders jaloers op zullen zijn. Omdat ik wel houd van een uitdaging, kies ik dus voor het tweede :-).

Draagzak: klik en go

Draagzak of draagdoek is voor mij een keuze tussen klikken of knopen. Een draagzak is wellicht iets sneller of handiger in gebruik en hier heb ik dus al ervaring mee. Bij de draagzak is deze al afgesteld op jouw lichaam en dat van de baby, waardoor je hem aantrekt, de baby erin ‘hangt’ en de zak dicht klikt. Easy peasy, al moet je er natuurlijk wel op letten dat je hem tijdig en regelmatig bijstelt, omdat je kindje natuurlijk groeit. Makkelijk als je regelmatig wilt switchen tussen dragen, niet dragen en toch weer wel ;-).

draagdoek dilemma

Draagdoek: knopen als een prof

Er zijn dus hele communities van ‘draag-fans’ online te vinden, die onderling de beste en nieuwste knopen uitwisselen. Dat gaat mij dan weer iets te ver, maar een draagdoek en nieuwe technieken leren, dat lijkt mij dan weer wel erg leuk! Ik ben dus gestart met mijn zoektocht naar de beste en leukste draagdoek. Mijn draagdoek dilemma heeft zich inmiddels dus gehalveerd, doordat ik de draagzakken voor nu links laat liggen.

Nu ga ik eens kijken naar stofsoorten, hoe het zit met de maten én natuurlijk alle te gekke merken en printjes. Ik houd jullie op de hoogte en tips zijn nog steeds welkom!

Mocht je meer willen weten over draagdoeken en -zakken? Er staat veel informatie op de website Dragen enzo, waar ik veel aan heb gehad! Je kunt hier gaan neuzen of mijn blogs afwachten. Ik heb alles voor je uitgezocht!

Meer lezen over zwangerschap? Je vindt het op de blog!

Visuals: Shutterstock