fbpx
Menu
Interieur accessoires / Thuis zijn / Vloerkleden

Eerlijke en handgemaakte vloerkleden voor de kinderkamer

Mis je nog iets qua aankleding van de kinderkamer, maar weet je niet wat? Is het niet helemaal af voor je gevoel? Misschien is een mooi handgemaakt vloerkleed precies wat de kamer nog mist!

Wolvilt
Een leuk vloerkleed kan een kamertje nét helemaal afmaken.  Ze zorgen voor sfeer, warmte en kunnen een speels effect geven. Van het Nederlandse merk Sukhi mocht ik een kleed uitzoeken, voor bij Otis op zijn kamertje. Ik koos voor een rond kleed, omdat zijn kamer niet al te groot is en als deze half onder zijn bedje uitkomt, dat dit een leuk effect geeft. De lichtgrijze kleur is tijdloos en kan ik blijven gebruiken, mocht ik zijn kamertje ooit gaan aanpassen. Qua materiaal heeft wolvilt mijn voorkeur: oersterk en het heeft een natuurlijke uitstraling. Dit kleed is gemaakt van enorm veel vilten bolletjes en wordt op een eerlijke manier én met de hand in elkaar gezet door een enthousiast team van vrouwen in Nepal. Wist je dat je bij deze vilten bolletjeskleden zelf de vorm, het formaat en de kleur kunt uitkiezen? Zo past het altijd perfect bij je interieur!

Sukhi-4

Verschil maken
De bolletjes worden stuk voor stuk met de hand gerold, gedroogd en vervolgens door de vrouwen van één van de Sukhi ateliers in Nepal met de hand in elkaar gezet. De vrouwen krijgen en eerlijk loon, wat betekent dat ze wel twee tot drie keer meer verdienen als het gemiddelde loon in de regio. Dit heeft voor deze vrouwen een enorme impact! Ze zijn met plezier aan het werk en kunnen door deze verdiensten hun kinderen naar school sturen. Ook krijgen ze de mogelijkheid om thuis te werken, om zo voor hun gezin te kunnen zorgen. Dit merk maakt dus echt een verschil in het leven van deze vrouwen en staat voor eerlijk, bewust en fair trade.

Scherpe prijzen
Bij handgemaakte vloerkleden denk je gelijk aan enorm hoge prijzen. Sukhi werkt op een andere manier en het lukt ze hierdoor om hun prijzen laag te houden. Op het moment dat er een order geplaatst wordt, dan schakelen ze pas het atelier in. Zo missen ze de kosten van voorraden, opslag en winkelruimte, waardoor ze de prijzen scherp kunnen houden.

Sukhi-3

Handgemaakt
Naast vilten bolletjeskleden uit Nepal, heeft Sukhi ook prachtige handgemaakte vloerkleden, afkomstig van Marokkanse bergstammen (Beni Ouarain). Deze kleden kenmerken zich door de grafische patronen, natuurlijke tinten en de speciale wol, die afkomstig is van een schapensoort die in het Atlasgebergte leeft. Het maken van deze kleden is enorm arbeidsintensief en ook in dit geval krijgen de vrouwen die deze maken een salaris wat ruim boven het gemiddelde ligt.

Mocht je dus op zoek zijn naar een mooi vloerkleed, dan is misschien een handgemaakt bolletjeskleed ook wel iets voor jou!