fbpx
Menu
Bouwen / Houten speelgoed / Kind zijn

Mooi en inspirerend houten speelgoed!

Als je dan toch speelgoed koopt, dan liever iets wat duurzaam is en waar ze intuïtief mee kunnen spelen. Dit merk maakt prachtig inspirerend houten speelgoed, een goede tip dus!

Speelgoed overload

In de meeste gezinnen met kinderen wordt je doodgegooid met speelgoed. Je kunt er ook bijna niet omheen, want ook al koop je zelf niet veel, je krijgt ook nog veel van anderen. Een bak vol duplo hier, een plank vol boeken daar en meestal zijn er nog wat andere plekken in huis te vinden, waar het speelgoed zich ophoopt. Super leuk, maar ook soms teveel keuze om mee te spelen.

manhattan toy inspirerend houten speelgoed-23fa-46a9-ac40-949eaf890a1c_1024x1024

Inspirerend houten speelgoed

Speelgoed waar je wat langer mee doet heeft mijn voorkeur. Net zoals speelgoed wat educatief is of wat de creativiteit stimuleert. Oké dan, en speelgoed met een mooi of verrassend design. Laat ik nu een merk gevonden hebben, wat nog niet in Nederland verkrijgbaar is, maar wat super gaaf houten speelgoed maakt!

Manhattan Toy

Dit toffe merk komt uit de US, wat de naam al doet vermoeden. Dit merk realiseert zich dat kinderen beïnvloed worden door het speelgoed waarmee ze spelen. Op ieder kind wat met hun speelgoed speelt, kunnen ze dus een positieve invloed hebben. Met dat in het achterhoofd is het merk met een sterk design team uitgegroeid tot een inspiratiebron met veel prijzen op zijn naam.

manhattan toy inspirerend houten speelgoed

Spelen en ontdekken

Ik ontdekte dit merk via een mooie foto van hun MIO serie. Onderdelen die je op verschillende manieren kunt gebruiken om je eigen poppenhuis mee te maken. Dan wel een strak design poppenhuis natuurlijk, met frisse, heldere kleuren en mooie basic vormen. Kortom, laat die fantasie de vrije loop en de kinderen (en stiekem papa en mama) hun eigen droomhuis nabouwen.

inspirerend houten speelgoed manhattan toy

Houten speelgoed collectie

Naast de poppenhuizen zijn er ook nog andere mooie houten spullen te vinden. Stoere piraten of lieve dieren die je als puzzel in elkaar kunt stapelen, auto’s, verschillende grappige poppetjes, tot zelfs hele multi speeltafels om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Op hun website kun je ook zoeken naar speelgoed op leeftijd, ideaal als je een kado zoekt.

Helaas is dit dus nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar als iemand het hier spot, dan hoor ik dat graag!

manhattan-toy-inspirerend-houten-speelgoed