fbpx
Menu
Kind zijn

Top 5 Fisher Price Classics!

Wie heeft er niet vroeger met de iconische Fisher Price kassa gespeeld? Of met de kwebbel telefoon, waarbij die oogjes steeds gingen draaien als je aan het touwtje trok? Een groot deel denk ik zo en daarom is het ontzettend leuk en herkenbaar dat onze kinderen nog steeds met deze klassiekers kunnen spelen! Zie hier een overzicht van mijn persoonlijke top 5 Fisher Price Classics!

Fisher Price toen…

Als ik ’toen’ zeg, dan heb ik het dus over 35 jaar geleden… Ouch, dat is wel even confronterend. Ik had de Fisher Price Kwebbel Telefoon, die ik fantastisch vond! Mijn moeder vond mij ook vaak aan de ‘echte’ telefoon, kwebbelend met een vreemde, dus Fisher Price leerde mij al vroeg hoe het precies zat. 🙂 Het zegt natuurlijk al genoeg dat een product dat in de jaren ’60 op de markt kwam, nu nog steeds in de collectie zit. Deze ontwerpen blijven generaties later nog steeds leuk! Hoeveel van jullie hebben bijvoorbeeld ook niet met de iconische kassa gespeeld?

Fisher Price nu…

Persoonlijk vind ik het retro design van de klassiekers van Fisher Price helemaal te gek! De vintage vibe spreekt de kinderen van nu nog steeds erg aan. Logisch natuurlijk, want dat is weer eens wat anders ten opzichte van bijvoorbeeld het cleane, houten speelgoed, wat natuurlijk ook ontzettend hot is. De Fisher Price Classics stimuleren de fantasie en blijven populair. Hoe leuk dat kinderen van ‘nu’ met objecten spelen die allang in vorm ontzettend veranderd zijn! Een telefoon bijvoorbeeld, een fotocamera, een tape recorder en een platenspeler!

Top 5 Fisher Price Classics!

 1. De Kassa

  Deze kassa staat in iedere school en op ieder kinderdagverblijf. Niet gek natuurlijk, want deze blijft ontzettend leuk om mee te spelen! Zet de munten bovenin, druk op de knop om ze in de lade te laten vallen en draai aan de hendel om de kassa te openen. Compleet met rinkelend belletje! Verkocht!

  kassa fisher price

 2. De Kwebbel Telefoon

  Heel erg veel nostalgischer wordt het voor mij niet. Bellen met een draaischijf? Ja, dus en compleet met tringel geluidje tijdens het draaien! De oogjes rollen gelukkig ook nog steeds, precies zoals het hoort. Een echte topper die je bijna wel in huis moet hebben, want onze Sadé die belt echt met ALLES! Van een speelgoedauto aan haar oor tot aan een houten banaan…. ‘Halloooooo oooommaaaaa?’.

  telefoon fisher price

 3. De Play Tape Recorder

  Ik was vroeger weg van mijn wit-roze-mint dubbele tape recorder en nam zelf hele radio shows op met mijn nicht. Met deze Play Tape Recorder kun je geen cassettebandjes afspelen, maar wel meezingen met vijf verschillende liedjes, je stem opnemen én weer terughoren! Echte superster is geboren met deze set in huis!
  tape recorder fisher price

 4. De Fotocamera met draaidiscs

  De kinderen van nu kennen grotendeels de smartphone als fotocamera. De mijne wel in ieder geval, als ik af en toe mijn fotorol met oneindige bursts erin bekijk… Een enkeling heeft een enthousiaste ouder of fotograaf in de buurt en kent ook de grotere exemplaren. Deze Fisher Price Classic is wel heel erg tof! Een lens om aan te draaien zodat je één van de drie disks erin kunt zetten. Een knopje om op te drukken om op die disk één van de acht opnames te bekijken. Als een échte fotograaf kunnen ze te werk gaan. Één…Twee…Drie…Smile!

  fotocamera fisher price

 5. De Platenspeler

  Een platenspeler in huis, dat is natuurlijk echt iets voor hipsters. Ontzettend leuk en ik heb ook een mini periode platen verzameld voor de platenspeler. Ik herinner het mij nog dat mijn ouders er één hadden en nu kan je kleintje ook lekker draaien! Er zitten 5 plaatjes bij, waar totaal 10 liedjes op staan. Je neemt de platen handig mee in de speler zelf en met het handvat, kan deze nieuwe favoriet overal mee naar toe!

  platenspeler fisher price

Little Wannahaves

Waar kun je al deze fijne producten kopen dan, denk je misschien? Nou, Jasper van de winkel (Utrecht) en webshop Little Wannahaves is Fisher Price fan van het eerste uur. Hij heeft dus al deze iconen in huis en uiteraard is dit niet alles in zijn collectie! Naast meer fijne Fisher Price producten heeft hij ook super mooie merken kindermode, zodat je kleintje klaar is voor de zomer, uiteraard ook met UV bescherming! Ook ben je hier aan het juiste adres voor tof houten speelgoed, alles voor naar school (rugtassen, drinkbekers, lunchboxen), maar natuurlijk ook kinderboeken, steps, knutselspullen en speelgoed voor buiten of in bad. Hij kiest alleen wat hij zelf mooi vindt en duurzaamheid is een belangrijk thema om de producten te selecteren. Ook is de webshop onlangs compleet in de make-over gegaan, dus deze is ZEKER een bezoekje waard! Kom je ook eens kijken?

little wannahaves

Ik ben natuurlijk erg benieuwd of er in jouw top 5 Fisher Price Classics andere producten staan… Laat je het mij weten?

Meer speelgoed of buitenspeelgoed vind je op de blog!