fbpx
Menu
Interieur accessoires / Thuis zijn / Verlichting

Functionele verlichting op de kinderkamer!

Misschien is het jou ook al eens gebeurd. Je hebt een te gekke en stijlvolle lamp gevonden voor op de kinderkamer, maar eenmaal in gebruik heb je toch niet genoeg licht! Vooral in de donkere dagen van de laatste tijd merk je dat je eigenlijk meer licht nodig hebt… Geen paniek, want ik ben op zoek gegaan naar toffe en inspirerende functionele verlichting op de kinderkamer!

Functionele lampen

Verlichting is sfeerverhogend in iedere ruimte van je huis en zo ook in de kinderkamer. Vaak heb je één lamp die echt functioneel licht geeft en dat vul je aan met mooie sfeerverlichting. Al snel denk je aan de mooiste lampen in vormen van dieren of objecten, maar die geven niet altijd voldoende licht om bijvoorbeeld de luier goed te kunnen verschonen ’s nachts of op donkere dagen je kleintje aan te kleden in de ochtend.

Functionele verlichting op de kinderkamer

Naast de aparte lampen en schattige en zachte nachtlampjes, heb je ook echt minimaal één goede lamp nodig met functioneel licht. Hierin heb je ontzettend veel leuke en speelse oplossingen. Leuk voor de ouders, maar ook voor kinderen! Qua verlichting aan het plafond, als staande lamp of aan de wand is er genoeg variatie. Ik ging voor jullie op zoek naar wat mooie inspiratie voor functionele verlichting op de kinderkamer!

Inspiratie voor de kinderkamer

Vaak is verlichting op te delen in functionele verlichting en sfeerverlichting. Bij functionele verlichting kun je denken aan een plafondlamp of een mooie staande lamp en bij sfeerverlichting gaat het meer om kleinere lampjes die tegelijkertijd ook decoratief staan op een kast of naast het bedje op de grond. Ik vond deze toffe inspiratie voor jullie, waarbij je in één klap voldoende licht hebt!

a beautiful mess

akin design studio

interiors by studio m

the boo and the boy

cool home decor ideas

pinterest

kinderkamerstylist

the boo and the boy

Verlichting in huis

Naast deze leuke inspiratie voor goede verlichting op de kinderkamer, heb je dit natuurlijk ook nodig op andere plekken in huis. Van functionele verlichting maak je tegenwoordig ook een feestje, zoals je ziet!