fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Thuis zijn

8 x DIY kledingrek voor de kinderkamer!

Er is zoveel leuks uit te spoken op de kinderkamer, dat ik er nog wel 10 jaar blogs over kan schrijven! Zoveel mooie merken, originele producten én mensen met inspirerende ideeën! Vandaag laat ik je een aantal hele toffe DIY kledingrek voorbeelden zien, die te gek zijn om je mooiste spulletjes te showen op de kinderkamer!

Kledingkast versus kledingrek

Uiteraard kun je bij deze voorbeelden niet de hele garderobe van je kleine aap kwijt. Dat hoeft ook niet, want in de meeste kinderkamers is er wel plek voor een kledingkast. Je weet wel, zo’n officiële, met stapeltjes erin die steeds omvallen. Zo eentje waar je geloof ik ieder kwartaal weer doorheen gaat om de items die niet meer passen eruit te vissen. De omloop snelheid ligt HOOG dames en heren!

Showcase!

Vaak is er wel een mooi plekje over voor je favoriete item of om een aantal lievelingsstukken te showen. Gewoon voor de aankleding van het kamertje, dus niet functioneel. Vaak zijn deze kledingstukken in dezelfde stijl, of passen ze goed bij elkaar én bij de kinderkamer! Laat ik nu wat toffe inspiratie voor je hebben…

Inspiratie DIY kledingrek voor de kinderkamer

Ben jij erg handig? Heb je een partner met twee rechter handen of een vader die een echte klusser is? Dan is het natuurlijk te gek om een DIY kledingrek te fabriceren. Origineel én zelf gemaakt scoort natuurlijk bonuspunten! Wat dacht je van deze leuke voorbeelden? Een deel hiervan komt van de vernieuwde website woon trends en woonideeën van Karwei. Deze kende ik nog niet, maar heeft erg leuke DIY tips!

Strak DIY kledingrek

cottament

Te leuk is natuurlijk deze ‘mini schommel’ die extra breed is voor de mooiste kleding! Het schommeltje kun je leuk aankleden en met wat hout, touw en verbindingsstukken kom je al een heel eind! Een vergelijkbaar kledingrek is natuurlijk ook gewoon te koop als je haast hebt…

kidsroomideas

Mag het qua interieur wat ruiger en industriëler? Dan is deze koperen pijp natuurlijk te gek om onder een plank te bevestigen!

inspiratie karwei

Met de kleuren leer kun je natuurlijk nog spelen om het stoerder of juist zachter te maken, maar een mooie wandplank om wat mooie stapeltjes kleding op te leggen is natuurlijk erg mooi!

martinahomedecor

Bollen en kralen DIY kledingrek

Een mooi DIY kledingrek in de vorm van een huis en op wieltjes is natuurlijk té leuk! Het neemt ook niet veel ruimte in, dus dat komt mooi uit!

joliplace

Heel erg veel makkelijker dan dit wordt het niet. Neem een bollenslinger en hang hem onder een plank. Klaar is Keesje! Een leuk effect en minimale moeite. 😉

inspiratie karwei

woodsoluce

Hangende DIY kledingrekken

Met een stok, touw en houten kralen maak je met gemak dit leuke DIY kledingrek! De kralen kun je natuurlijk nog een leuk kleurtje geven ook, passend bij de baby- of kinderkamer!

gardentherapy

triibe

Hier staan nu knuffels op, maar hier kun je natuurlijk ook prima kleding aan hangen! Wat touw, dikke takken uit het bos en je hebt een eigen kleding schommel gefabriceerd. Deze kun je aan een lijst aan het plafond bevestigen of natuurlijk onder een bestaande wandplank, zoals het voorbeeld eronder.

glamourcoastalliving

Deze is natuurlijk ook super cute en brengt de natuur van buiten naar binnen. Deze tak hangt mooi onder een plank en de bevestiging hebben ze goed gecamoufleerd met een groene tak.

Welke DIY is jouw favoriet? Of heb jij misschien ook een cool kledingrek op de kinderkamer gemaakt? Dan zie ik daar graag een foto van!

Voor meer DIY ideeën kun je uiteraard terecht op de blog onder DIY. Meer interieur inspiratie vind je onder baby- en kinderkamer.