fbpx
Menu
Fietsen - Auto's - Hobbelen / Kind zijn

Een nieuwe driewieler met een vintage look!

Wie heeft er nu eigenlijk geen mooie herinneringen aan fietsen? We blijven tenslotte Hollanders! Fietsen zit in ons bloed! Één ding is voor iedereen hetzelfde: we starten allemaal op een driewieler.

Nostalgie

Ik weet het nog precies. Met mijn ouders gingen we naar het bos en op een groot, open grasveld, daar moest het gebeuren. Mijn vader ging mij leren fietsen! Ik begon al jong op een driewieler, later kreeg ik  een fiets met zijwieltjes en daar in het bos heb ik zonder zijwieltjes leren fietsen. Vaart maken en balans, daar gaat het om weet ik inmiddels.

Driewielers

Driewielers hebben iets nostalgisch. Het eerste fietsje waar je kindje echt op fietst! Loopfietsjes zijn super leuk en handig om te oefenen met het houden van evenwicht. Als ze alleen voor het eerst met de trappers leren fietsen, dan is dat toch wel een mijlpaal!

Driewieler met een vintage look: Foxrider

Ik kwam online een prachtige driewieler tegen, waarvan ik dacht: Yay! Deze MOET ik laten zien op de blog! Een strak en simpel design met een vintage look. De vintage look komt denk ik vooral door de dichte wieltjes, wat natuurlijk heel erg slim is, want zo komen er geen kleine teentjes of vingertjes tussen de spaken. Ook de grote houten zitting doet denken aan vroeger. Verder is hij gemaakt van buizen metaal. Super sterk dus en echt een driewieler die generatie op generatie doorgegeven kan worden.

Variaties en details

De Foxrider driewieler is een Belgisch product, ontworpen door Adiel Devos en heeft op dit moment ook alleen nog verkooppunten in België. Ze zijn pas net gestart, dus ik verwacht dat het niet lang zal duren voordat deze stoere, vintage driewieler ook in Nederland te vinden is. Gelukkig voor ons Hollanders hoeven we tegenwoordig natuurlijk niet meer naar België te rijden en kunnen we hem ook online bestellen.

De driewieler is verkrijgbaar in vier mooie kleuren: wit, zwart, vintage blue en vintage pink. Voor ieder wat wils dus. Hij is te bestellen bij Sophie van De Gele Flamingo voor €139,95. Een perfect kado voor een verjaardag, want fietsjes zijn altijd erg populair onder de kinderen én deze gaat ontzettend lang mee. Welke kleur is jouw favoriet?