fbpx
Menu
Aan tafel / Mama zijn

Eco-vriendelijk kinderservies met een mooi design

Borden en bestek voor kinderen zijn in overvloed verkrijgbaar, maar er doen genoeg verhalen de ronde of alles wel even veilig is. Ik vond een prachtig merk met eco-vriendelijk kinderservies, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken!

Keramiek kinderservies

Mijn peuterzoon heeft tussen zijn servies ook wat keramiek staan, maar dat blijft toch tricky. Als meneer het niet zint, dan zou dat zomaar opeens door de kamer kunnen vliegen, met als resultaat een bord minder. Misschien toch kiezen voor een iets minder breekbare optie…

eco-vriendelijk kinderservies blue brontide oh yeah baby

Melamine kinderservies

Melamine blijft mooi en sterk, alleen is het de vraag of het wel zo veilig is. Het materiaal is om te beginnen al opgebouwd uit chemische substanties en bij bijvoorbeeld verhitting (bijvoorbeeld als er warm eten op komt, bij het wassen in de vaatwasser of opwarmen in magnetron) kunnen er giftige stoffen lekken. Studies wijzen uit dat de hoeveelheden voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen, maar het idee is toch niet echt lekker. Bron en voor meer info: Greenjump.

eco-vriendelijk kinderservies blue brontide oh yeah baby

Houten eco-vriendelijk kinderservies

Het merk wat ik spotte heet Blue Brontide en het heeft zich gespecialiseerd zich in organic baby accessoires. Zo ook prachtige houten borden en bestek, wat door de ontwerpster met de hand gemaakt wordt in haar studio in Engeland. In de shop zijn ook andere mooie eco-vriendelijke merken toegevoegd.

eco-vriendelijk kinderservies blue brontide oh yeah baby

Dieren om van te smullen

Dieren zijn natuurlijk een prachtig thema voor kinderen en ze komen in de collectie kinderservies dan ook goed aan bod! Beren, vossen, konijnen, lieveheersbeestjes, ze komen allemaal voorbij. Ook het bestek heeft aan het uiteinde verschillende dieren voor extra grip van die kleine handjes. De borden hebben praktische én mooie opstaande randen, waardoor er niet zomaar iets van het bord afgeschoven kan worden. De verschillende vakjes zorgen ervoor dat je de verschillende hapjes kunt scheiden. Iets wat zeer belangrijk is voor mijn precieze peuter.

eco-vriendelijk kinderservies blue brontide oh yeah baby

Mooie, duurzame én veilige producten, waar je je kinderen met een gerust hart van kan laten eten. Alles is verkrijgbaar in de Blue Brontide webshop vanaf £13,00 voor een bestekset, £30,00 voor een bord en £32,00 voor een set van een bord met bestek. Super leuk voor je eigen kleine of als kraamkado!