fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn

Duinrell: het ideale dagje uit voor alle leeftijden!

Laatst werden wij uitgenodigd door Duinrell om een dag het park te komen bezoeken. Daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen! De laatste keer Duinrell was denk ik 28 jaar geleden, dus ik was heel erg benieuwd hoe het park nu was… Het ideale dagje uit? Oh ja, Otis en Sadé mochten ook mee ;-).

Herinneringen aan Duinrell

Als kind zijn wij regelmatig in Duinrell geweest. We hebben zelfs ook een keer een weekend op de camping gestaan! Mijn nicht en neef mochten toen ook mee. We werden in de ochtend wakker met het gekwaak van de kikkers. Overdag vermaakten we ons in het park en in de avonden in het Tikibad. Ik kreeg een cassettebandje van de shows en die draaide ik grijs. Ik kan nu nog woord voor woord de Kwakus Kwebbel Show en de Mini Play Kwek show uit mijn hoofd. De Kikkerachtbaan, de zweefmolen, de monorail, ik heb er goede herinneringen aan!

Duinrell het ideale dagje uit

Het ideale dagje uit

We kwamen aan bij Duinrell en we hadden Otis beste vriendje, zijn zusje en moeder (al jarenlang een hele goede vriendin van mij) meegenomen om het park onveilig te maken. De jongens kregen de regie over de plattegrond en na een minuut turen waren ze eruit: het werd de ballenbak! We moesten lachen natuurlijk, want in een park met allerlei gekke attracties leek het alsof we net zo goed naar de IKEA konden gaan. Na 10 minuten hebben we ze uit de ballenbak gekletst en kwamen we bij het Kikkerrad. Daar konden we met zijn allen in een bakje, alleen kwam ik er op het hoogste punt achter dat ik hoogtevrees had… Oeps!

duinrell het ideale dagje uit

Attracties voor jong en oud

We hebben treintjes gezien, de prachtige carroussel die er jaren geleden ook al stond en hele toffe achtbanen! De achtbanen zijn wel enorm uitgebreid sinds de tijd dat ik in Duinrell kwam! Er was een hele nieuwe hoek met snelle, hoge en over de kop achtbanen! Perfect voor de waaghalzen en oudere kinderen! De jongere kinderen kunnen helemaal los gaan in de andere attracties, Wonderland met diverse sprookjes en de speeltuin. Er zijn ook erg leuke shows en mocht je erg slecht weer hebben, dan kun je  altijd het Tikibad induiken. Voor ieder wat wils én het park is erg overzichtelijk. Je staat binnen een paar minuten aan de andere kant van het park, dus je hoeft geen speciale routes af te leggen.

duinrell het ideale dagje uit

Top personeel

Wat mij ook opviel is dat het personeel ontzettend lief was! Sadé verloor een sok in het Kikkerrad en toen ik even terug ging om te kijken of ik hem kon vinden, zei de jongen vriendelijk dat ik later even langs mocht komen lopen, omdat het bakje waar wij in zaten bovenin hing. En verdomd, een paar uur later had hij het mini sokje voor mij klaarliggen! Ook ietwat te drukke en enthousiaste kinderen konden ze prima aan en ze bleven lachen en oprecht. Leuk om te zien dat er echt mensen werken die er plezier in hebben.

Voordelen van Duinrell

Na een dag in Duinrell was ik er weer over uit. Wat is het toch een ontzettend leuk park! Er zijn natuurlijk vele attractieparken in Nederland en elk heeft zo zijn charme. Echter vind ik dat Duinrell ideaal is voor een gezin, waar ook jonge kinderen deel van uitmaken. Voor jullie zet ik de voordelen op een rij!

 • Leuk voor groot en klein
  Er is een deel met meer grote, snelle, hoge en heftige attracties voor de grotere kinderen, maar als je kleine kinderen hebt is er ook genoeg leuks te doen en te beleven.
 • Overzichtelijk park
  Er is veel te doen, maar je bent geen half uur aan het lopen naar een andere attractie. Alles ligt dichtbij elkaar en met een paar minuten sta je waar je wilt zijn, je hoeft geen route te volgen.
 • Niet druk
  Wij waren er op goede vrijdag. Ik hield mijn hart al vast, want één een vrije dag en twee, het was 22 graden. Ondanks dit kon je super dichtbij de entree parkeren (2 min lopen) en hoefde je nergens lang in de rij te staan. Op het park waren aardig wat mensen, maar hier merkte je niets van!
 • Tikibad
  Volgens mij is dit het enige attractiepark waar je ook een zwembad bij hebt. Perfect natuurlijk, want met de camping en het vakantiepark erbij, kun je je zo dagenlang vermaken! Oh ja, de kids ook natuurlijk 😉

duinrell het ideale dagje uit

Eten op Duinrell

Wat ze erg slim gedaan hebben is de hoek met veel eet en drink opties, op het plein bij de ‘gewaagde’ attracties. Zo kun je heel nonchalant zeggen ‘Nou, gaan jullie maar alvast in de Mad Mill of de Falcon, ik eet eerst nog even wat.’ Zo zit de rest gillend in de attractie en zit jij te chillen op het bankje in de zon met wat lekkers. Niemand die merkt dat je misschien wel niet durft ;-).

De dag dat wij er waren werd er een nieuw restaurant geopend op het park: La Place! Heerlijk natuurlijk, want bij iedereen bekend en het eten is altijd vers en lekker! Zo plof je aan het einde van de dag heerlijk daar neer, zodat de kindjes in de auto in slaap kunnen kukelen met een vol maagje.

duinrell het ideale dagje uit

Duinrell camping en Duingalows

Aan het einde van de dag liepen we na het lekkere eten bij La Place terug naar de parkeerplaats en zag Otis tussen de bomen door de camping en de Duingalows van het vakantiepark. ‘Mama!’, zei hij met een hoofd zo blij, ‘Je kunt hier ook wonen! Dat is wel wat voor ons hè?’ Hoe lief is dat?! Een teken dat hij een fantastische dag gehad heeft!

Wij komen dus zeker nog eens terug bij Duinrell. Ik wil nog veel meer zien en dat blije koppie is goud waard! Of hij nu in een achtbaan hangt of in de ballenbak… Het was alles hoe ik het nog van vroeger in mijn hoofd had én meer! Voor mij Duinrell 2.0 dus. Het ideale dagje uit met een gezin met oudere én jonge kinderen!

Benieuwd naar alle Duinrell attracties (gesorteerd op lengte) of naar een weekendje weg op het park? Check de links voor meer info! Meer tips voor uitjes? Je vindt het op de blog!

duinrell het ideale dagje uit