fbpx
Menu
Mama zijn / Verzorging

Biodermal zonbescherming speciaal voor kinderen

Wat is het toch genieten van het mooie weer. De zon die schijnt, iedereen is vrolijk en kijkt uit naar de weekenden en momenten waarop je met het gezin erop uit kunt gaan! Vergeet jezelf en de kids niet in te smeren op zo’n mooie dag! Ik testte afgelopen week de nieuwe Biodermal zonbescherming voor kinderen…

Smeren, smeren en nog eens smeren

Hoe heerlijk een mooie zomerdag ook is, je mag nooit vergeten te smeren! Liever een keer teveel dan te weinig, want als de huid eenmaal is aangetast is de kans op huidkanker op latere leeftijd gewoon groter. Dit klinkt wellicht shocking, maar dat is het ook. Daarom laat ik Otis ook nooit ‘bloot’ lopen en zorg ik dat hij tijdens een uitje naar het strand, altijd zijn UV shirt draagt, een pet op heeft én natuurlijk goed is ingesmeerd.

biodermal zonbescherming

Zonbescherming voor kinderen

Vroeger werd ik geloof ik gewoon ingesmeerd met wat mijn ouders ook gebruikten. Als ik foto’s terug kijk, was ik altijd poepie bruin, net een indiaantje. Voor zover ik weet was er niet echt iets speciaals voor kinderen qua zonnecrème, misschien alleen voor kinderen met eczeem of een gevoelige huid. Tegenwoordig is er zat verkrijgbaar. We willen onze kinderen natuurlijk niet meer insmeren met chemische stoffen, die dat lijfje later weer moet afbreken. Naast het feit dat het niet goed is voor kinderen is het ook niet meer nodig. Er zijn namelijk zat natuurlijke varianten en merken in zonbescherming beschikbaar.

Biodermal zonbescherming

Natuurlijke varianten genoeg tegenwoordig om onze kinderen veilig mee in te smeren. Trouwens, waarom zou je het zelf ook niet gebruiken? Beter laat natuurlijke producten gaan gebruiken dan nooit toch? Kwaad zal het zeker niet doen! Biodermal kennen we allemaal en met hun 40 jaar ervaring in huidverzorging is een speciale zonbescherming voor kinderen natuurlijk een logische toevoeging aan het assortiment.

biodermal zonbescherming

Biodermal voor kinderen

Deze zonbescherming is speciaal gemaakt voor de tere en gevoelige kinderhuid. De crème is vrij van parfum, alcohol en kleurstoffen. De factor is 50+, waarmee je sowieso je kinderen altijd zou moeten insmeren vind ik. Kinderen hebben namelijk nog niet de natuurlijke beschermingsmechanismen die volwassenen hebben. Regelmatig smeren dus en daarnaast de kleintjes beschermen met UV werende kleding. Deze zonnebescherming is ook te gebruiken op een natte huid. Een dagje strand kan deze crème dus prima hebben! Ik heb het uiteraard ook geprobeerd op Otis en ik vond het een fijne crème die goed uitsmeert en snel intrekt. Lekker mee in de strandtas dus!

Je kunt meer info vinden over deze crème op de Biodermal website. Het is uiteraard ook verkrijgbaar bij Bol, Kruidvat en drogisterij.net.

Meer verzorgingsproducten (smeersels, maar ook alles voor in bad, toffe luiertassen en swaddles onder andere) voor kinderen en mama’s vind je op de blog!

Visuals: Shutterstock