fbpx
Menu
Kind zijn / Poppen - Knuffels

Ja! Een multiculturele pop voor je kindje!

Waarom zouden poppen altijd hetzelfde eruit moeten zien? We leven in een multiculturele samenleving en veel mensen zijn inmiddels een tutti frutti mix van verschillende culturen en achtergronden. Een multiculturele pop is dan toch een hele logische keuze?

multiculturele pop

Een pop in huis

Een pop, toch wel een stuk speelgoed, wat in veel gezinnen aanwezig zal zijn. Misschien heb jij er zelf ook wel veel mee gespeeld. Toen ik opgroeide had ik eerlijk gezegd geen pop. Ik had wel een paar Barbie’s, maar daar werd eigenlijk niet mee gespeeld. Ik speelde buiten op skelters, hing bij mijn vader, opa en oom in de garage als zij aan auto’s sleutelden en klom in bomen. Dat was meer mijn ding. Misschien minder standaard, maar dat was ook leuk. 😉

multiculturele pop

Mijn mix baby krijgt een multiculturele pop

Ons Aziatische nichtje speelt zo zoet met haar pop! Net of het echt haar baby is. Toen ze onze Sadé zag was ze natuurlijk ontzettend enthousiast, lief en blij! Zo schattig dat bij sommige kindjes dat zorgzame er al zo vroeg in zit! De meeste poppen die je in de winkel tegenkomt hebben een Europees uiterlijk. Gek eigenlijk, want als je om je heen kijkt zie je juist diversiteit. Dat is het mooie aan ons land en daarom vind ik het ook erg goed dat er initiatieven bestaan die bewust kiezen voor een multiculturele pop!

multiculturele pop

Tutti frutti baby – gemixte roots

Sadé is een mix van Europees en Aziatisch, wat je ook ziet aan haar oogjes, vooral als ze lacht! Dit is super schattig en daarom zou ik ook voor haar eerder kiezen voor een pop met een Aziatische uitstraling. Misschien zelfs een donkere pop, omdat ik het belangrijk vind dat ze leert dat er verschillende culturen zijn en dat iedereen gelijk is. Uiteraard krijgt ze dat later ook mee door onze normen en waarden, maar via een pop deze boodschap geven, is natuurlijk een mooie manier!

multiculturele pop

Een multiculturele pop

Er zijn verschillende merken die multiculturele poppen fabriceren en toevallig zijn de twee die ik jullie wil laten zien, beide Spaanse merken. Het eerste merk is Miniland en zij hebben poppen in de variaties: Europees, Aziatisch, Zuid Amerikaans, Afrikaans en een lichtere bruine kleur (beetje richting Arabisch, Midden-Oosten). Er zijn poppen in verschillende groottes, met een ‘hard’ lijfje die ook in bad kunnen, met een zacht stoffen lijfje en zelfs met haar! Het andere Spaanse merk is Paula Reina en ook zij hebben poppen met verschillende etnische achtergronden als uitgangspunt. Deze collectie is nog uitgebreider met Afrikaanse, Aziatische, Latijns Amerikaanse en Europese poppen en is zelfs populair onder verzamelaars. Beide een mooi initiatief!

De Miniland poppen zijn in 3 maten en in verschillende leeftijden verkrijgbaar bij Bol.com vanaf €19,99.
De Paola Reina poppen zijn in verschillende maten en leeftijden verkrijgbaar bij Bol.com vanaf €20,99 en bij Mevrouw Aardbei vanaf €12,95.

Welke zou jij kiezen?

Meer poppen, knuffels en poppenhuizen vind je op de blog!

multiculturele pop