fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

5 x simpel peuter entertainment

Peuters zijn een slag apart. Ze hebben een enorme eigen wil en drang om die te laten zien (oftewel door te drukken). Ze zijn drie turven hoog en voor niks of niemand bang. Ze vinden zichzelf ook al heel wat. Hilarisch natuurlijk! Ze zijn nog helemaal puur en hebben een fantasie waar ik soms jaloers op ben. Mijn peuter vermaakt zich bijvoorbeeld met de simpelste dingen.

Simpel peuter entertainment:

1. Lege dozen

Zijn er pakketjes binnen? De dozen gaan naar Otis! Dozen zijn DA SHIT hier in huis en komen ook regelmatig binnen. Meneer kan niet wachten tot hij erop kan klimmen en wil dat ik ze snel uitpak, zodat hij erin kan gaan zitten. Zeg nu zelf, zo’n lege doos is toch ook net een auto, boot of vliegtuig?

2. Koekvormpjes

Yep, deze zijn net een puzzel en kun je van groot naar klein in elkaar passen. Simpel maar effectief, vooral in de keuken als mama staat te koken. De bekende dinosaurus pasta lepel van onze Zweedse meubelwinkel kan ik ook altijd uit de la trekken. Voor Otis hebben deze voorwerpen een totaal andere functie.

3. Zijn schaduw

Daar snapt hij dus echt helemaal niets van… Het beweegt en hij krijgt het nooit te pakken. Voor een peuter is dat natuurlijk iets magisch! …en voor mij briljant entertainment ;-).

4. Insecten 

In de tuin zijn natuurlijk altijd allerlei beestjes te vinden. Vogels en vlinders zijn helemaal fantastisch, maar wij hebben zelfs een echt huis-kikkertje in de tuin rond hupsen! Toen er laatst een lieveheersbeestje op zijn hand kwam zitten en over zijn arm omhoog liep, heeft hij het een week lang gehad over de ‘pin’ (spin, we’re working on it) die over hem heen liep, compleet met wandelende vingertjes. Dat maakte een indruk joh! Ook een vliegje (weer ‘pin’) of torretje kan hij gebiologeerd naar staren.

5. Na-apen

Soms herken ik het niet gelijk en denk ik ‘wat doet hij nou?’. Dan blijkt hij iets te doen wat ik ook net deed. Zo toverde hij laatst door middel van een ‘nies’ zijn tuttie weer terug (zijn vingervlugheid kan beter, vandaar dat ik het niet gelijk herkende) en stond hij in de tuin de ‘downward dog’ te doen. Go Otis! Kijk mama eens slapen? Of eten? Zzzzzzzz….. Ham ham ham… Als dat toch eens zou werken ;-).

Peuters zijn mooie wezens en hebben niet veel nodig om zichzelf te vermaken. Ik denk dat ik binnenkort eens ga kijken wat de na-aap tactiek doet bij een driftbui…