fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Het grote Sinterklaas complot

Sinterklaas is weer in het land en we weten wat dat betekend… Als de kinderen op bed liggen stiekem kado’s inpakken, op strategische plekken kado’s verstoppen en niet geheel onbelangrijk: dreigen met de zak! Lekker op de Sint afschuiven dat ze lief moeten zijn, deze tijd van het jaar ben jij de boeman niet meer! Heb je er alleen weleens over nagedacht wie er nu eigenlijk voor de gek gehouden wordt?

Wil de echte Sint opstaan?

Ik weet nog precies dat ik als kind heel goed zag dat alle Sinterklazen er anders uitzagen. Voor mij is er maar één echte en dat is Bram! Gek als je hem dan opeens bij de supermarkt tegenkomt, dan sta je te blozen als een groot kind (dat dan weer wel ;-)). De Sinterklaas die bij mij op school kwam had een vlassige baard en rook een beetje zuur, maar who cares?

Inpakken en wegwezen

Als kind zie je ook duidelijk die honderden rollen 5 december inpakpapier staan bij alle winkels. Dat hebben ze echt niet alleen-voor-de-Sint in huis! Ik zie het gewoon gebeuren dat moeders onder genot van hun kroost grote rollen inslaan en dat er bij de speelgoedwinkel doodleuk gevraagd wordt of het voor 5 december is. Dan pakt ze het namelijk even voor u in! Nou ja!

Magische sleutel

Geloof mij, kinderen zijn echt niet achterlijk! Uit volle borst voor de designradiator liedjes zingen, want tja, welk huis heeft er nu nog een schoorsteen? Denk je nu echt dat iemand gelooft dat Sinterklaas bij ons huis naar binnen komt met een sleutel? Ik kom zelf amper binnen! Je moet hem namelijk net niet helemaal tot het einde erin duwen, anders werkt hij niet… Zo handig, vooral met een kind op je heup en 20 kg boodschappen plús een handtas aan je schouder.

Sinterklaas complot

Het kan niet anders: de kinderen zijn degene die het complot gesmeed hebben. Een complot waarbij ze heel hard zingen, er braaf de andere kant wordt opgekeken als er bij de kassa iets over 5 december gevraagd wordt en ze de schoenen van opa die onder de tabbert uitkomen perfect negeren. Waarom zouden ze? Ze maken lijstjes en krijgen kado’s. Laat de ouders maar denken dat ze een geheim hebben, maar ondertussen worden we keihard bij de neus genomen!