fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Koningsdag met Otis

Het is gebeurd! Ik heb vorige week mijn mijn eerste koningsdag met Otis overleefd! Toch een soort ontgroening, vind je niet? De afgelopen twee jaar heb ik vanaf de livestream in Dubai alles gevolgd, maar nu dus ‘live’. Voorheen ging ik altijd de Jordaan in en stond ik tussen de hossende dronkelappen mee te zingen, met als avondmaal drie broodjes warme beenham. Dit jaar zag het er iets anders uit…

Struinen

Hoera, er was rommelmarkt op Koningsdag in mijn gehucht! Heerlijk toch om te struinen tussen de ouwe zooi van een ander? Otis in zijn Joolz en daar gingen we. Het leuke aan een gehucht is dat je altijd bekenden tegenkomt en het is natuurlijk super gezellig om dan even een praatje te maken. Dat bleek wat lastiger te zijn dan verwacht…

Geduld is een schone zaak

Mijn spook heeft het geduld van Max Verstappen vlak voordat het startschot gaat, dus al snel wilde hij uit zijn wagen om zelf trots in de rondte te stappen. Met al dat gedoe om zich heen vermaakt meneer zich prima. Hij trekt mij blij mee voordat ik drie woorden met iemand kan wisselen, dus ik roep nog snel achterom: volgende keer beter! Hij walst over de oude DVD’s heen die de trotse kindjes om 6:00 al netjes op een rij hebben gelegd en ik probeer hem tactisch een andere kant op te manouvreren tussen alle benen door en ervoor te zorgen dat hij niets aanraakt of omver schopt. Dat lukt mij aardig, totdat er voetballende grote jongens in zicht komen…

Bal in zicht!

Compleet gefascineerd door ballen gaat zijn blik in de focus en gaat hij recht op zijn doel af. De grote jongens zijn met twee seconden alweer uit zicht, dus Otis snapt er helemaal niets van en ik krijg verloren blikken toegeworpen. Gelukkig is het alweer bedtijd, hopelijk vanmiddag meer succes!

Playtime

Na een mini slaapje gaat meneer in de draagzak en gaan we naar de grote speeltuin in het park. Naast leuke activiteiten voor de kinderen is er ook muziek voor de ouders! Niet dat ik daar wat van meekrijg overigens… Het is mega druk en zolang Otis in de zak hangt heb ik mijn handen vrij. Een vriend zegt: haal hem er lekker uit joh! Ik weet wel beter en geniet nog even van het moment van rust…

Vrije vogel op koningsdag

Al snel wil hij eruit, dus hij gaat stappend aan mijn hand het terrein over. Het wordt een soort ontdekkingstocht tussen benen door met als hoogtepunt de zandbak! Dat is een groot succes, totdat ik het meisje van vijf, waar hij braaf naast zit te spelen, opeens heel hard naaaahaaaahaaaaooouuuuu hoor roepen. Oeps, sorry, kom we kijken even verder.

Afleiden

De uitgetrapte sigaretjes zijn ook bere-interessant, dus de afleidingstactiek wordt vol ingezet vandaag. De twee rosé-tjes die ik drink worden in drie teugen achterover geklapt, want meneer gaat steeds aan de wandel of steelt ballen. Als ik een paar woorden met iemand probeer te wisselen wordt ik aan de hand door een blij stralend spook meegetrokken. Van polonaise in de stad, naar polonaise met je kind in de zandbak. Otis had de dag van zijn leven en ik dus stiekem ook!

Lees ook: Hosselen op de vrijmarkt met een peuter.