fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

De Bumba boycot

Ook al neem je jezelf nog zo voor om je kind voor zijn vierde jaar geen tv te laten kijken, er komt een dag dat je deze joker in gaat zetten. Ik kan je vertellen, dat je die vier jaar tv-loos niet gaat halen ;-). Er zijn gewoon momenten dat je even je handen vrij moet hebben om dingen te doen zoals koken, de was ophangen of andere klusjes die er nu eenmaal bijhoren. Zo ging het ook bij ons thuis.

Smaak
Mijn kleine narcist vindt de filmpjes van zichzelf natuurlijk het allerleukste, maar toen het tijd werd voor variatie bleek meneer al een duidelijke mening te hebben. Het gros van de speciaal voor zijn leeftijd gemaakte filmpjes werden binnen 0,2 milliseconden met een resoluut ‘NEE’ de grond in geboord, totdat hij opeens het altijd vrolijke clowntje Bumba in zijn vizier kreeg… Nu heb ik al helemaal niks met clowns, maar goed, wie ben ik? Onder het motto van ‘u vraagt, wij draaien‘ en het stimuleren van een eigen mening liet ik hem een Bumba filmpje kijken. Het spreekwoordelijke hek ging van de dam!

Bumba
Bumba was uiteraard helemaal het einde en hij wilde niks anders meer zien. Zelfs niet zijn eigen filmpjes! Toen ging ik mij dus echt zorgen maken… Het intro deuntje drijft mij tot waanzin, laat staan die draaiende enge ogen in het begin-shot. Die achterlijke woorden, die je per ongeluk nog na gaat zeggen ook (noni noni, que?)! Ik moest in actie komen.

Afleidingsmanoeuvre
Ik koos voor de hier eerder succesvol toegepaste afleidingsmanoeuvre en maakte een plan. De enige manier om hem minder geobsedeerd van Bumba te maken is door iets te vinden wat nog véél leuker is. Hij mag het heus nog weleens zien, maar niet alleen maar dat. Ik wilde iets leuks en educatiefs en kwam uit op muziek. Het Nederlandstalige youtube-repetoire was huilen met de pet op, maar na wat speurwerk, kwam ik iets te geks tegen! Schrijf even mee: Little Baby Bum! Engelstalige kinderliedjes met catchy deuntjes en mooie filmpjes. Deze filmpjes hebben steeds terugkerende karakters die de verhalen van de liedjes uitbeelden. Ook ideaal: er zijn complaties. Zo hoef je niet iedere twee minuten een nieuw filmpje op te zetten, dus kun je gewoon aan één stuk door gaan kokken en rellen in de keuken! Vast niet pedagogisch verantwoord, maar wel handig!

Nu neurie ik dus vooral Itsy Bitsy Spider, maar mij hoor je niet klagen! Missie geslaagd!