fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Circus CliniClowns: wat een ervaring!

Vorige week zaterdag was het zover. We waren uitgenodigd om een voorstelling bij te wonen van Circus CliniClowns. We keken er al erg naar uit, maar dat het zo’n feestje zou zijn, dat zagen we niet aankomen…

Bijzonder uitje

Uiteraard heb je zin in zo’n bijzonder uitje. Normaal zijn deze voorstellingen namelijk niet toegankelijk voor gezinnen zonder gehandicapte of zieke kinderen. Het was dus een enorme eer. Daarnaast gaan we ook niet dagelijks naar het circus, sterker nog het was Otis zijn eerste keer. Na een relaxte ochtend thuis stapten we dus in de auto, onderweg naar Eindhoven!

cliniclowns oh yeah baby

Welkom bij de CliniClowns

De entree zag er super mooi uit en overal was aan gedacht. Naast de te gekke tentdoeken met mooie circus tekeningen, waren er enorme bergen met mega grote knuffels, waar de kinderen in konden zwemmen. A dream come true natuurlijk. Bij binnenkomst werd je ingedeeld in drie groepen en kreeg iedere groep een eigen kleur en naamsticker opgeplakt. Zo waren de groepen overzichtelijk en kon er echt persoonlijk contact gemaakt worden. Iedere groep kreeg een eigen clown toegewezen, die met ze op avontuur ging.

Taarten bakken

Na eerst langs de pipo-wagen van de circus directeur gekomen te zijn (waarin ik ons de wereld in over zag trekken), startten we ons avontuur in de bakkerij. Alle kinderen mochten zelf taartjes kneden, waarna deze de ‘oven’ ingingen om ze vervolgens te versieren. Alles werd heel erg leuk aan elkaar gepraat en gegrapt door de clowns, die iedereen persoonlijke aandacht gaven.

cliniclowns oh yeah baby

Muizen dresseren

De volgende stop was de werkplaats, waar een nieuwe groep clowns eerst prachtige muziek maakte, door middel van waaiers en hangende metalen wind orgels, in combinatie met een zingende zaag. De kinderen waren muisstil en zaten aandachtig te luisteren. Hierna mochten alle kinderen helpen met het dresseren van de muizen en liepen ze trots en blij met muizen op stokken de orders op te volgen.

cliniclowns oh yeah baby

De wasserette

Hierna gingen we de was doen van de circus directeur. Een hele grote tobbe, vol met ontelbaar veel witte en blauwe ballen was natuurlijk enorm aantrekkelijk! Er werd gezongen, geschrobd, uitgewrongen en uiteraard vlogen de ballen je om te oren en lagen de kinderen in de wasbak te dweilen.

Voorstelling

Na deze activiteiten kwam alles en iedereen samen voor de voorstelling in het midden van de tent. Alle karakters en verhalen die we die middag beleefd hadden kwamen voorbij in één groot circus spektakel, waarbij veel gelachen, gezongen en meegedaan werd. Van muziek tot acrobatiek, een pratend paard tot het muizen optreden, het was één groot feest, waarvan we eigenlijk niet wilde dat het voorbij ging.

cliniclowns oh yeah baby

Circus CliniClowns

Wat was het heerlijk om alle kinderen en gezinnen zo te zien genieten! Het decor en de aankleding zag er te gek uit en ik keek mijn ogen uit. De clowns speelden super goed in op alle verschillende kinderen, gaven iedereen aandacht en hadden daarnaast ook ieder een eigen karakter. Deze voorstelling is leuk voor alle leeftijden (inclusief de ouders) en alle zintuigen komen aan bod. Het maakt niet uit wat je als kind niet kan, het gaat om wat je wel kan! Positiviteit, persoonlijke aandacht en met zijn allen plezier maken, daar draaide het om! Een fantastische middag, georganiseerd door prachtige en lieve mensen, die genieten van de ervaring die ze de gezinnen mee kunnen geven.

cliniclowns oh yeah baby

Help je mee?

Ze doen zulke mooie dingen, dat ik vind dat ieder gezin met een ziek of gehandicapt kind dit mee moet kunnen maken! Ben je net zo enthousiast als ik of wil je ze steunen zodat ze kunnen doen waar ze het beste in zijn? Dan kun je een donatie doen via de volgende link: ik doneer voor de CliniClowns!