fbpx
Menu
Kind zijn / Spellen

Gooi je hengel uit met dit mooie vissenspel!

Dit is er één die ik nog maar al te goed ken van vroeger. Ik had ook zo’n spel en met mij denk ik iedereen die in de jaren 80 geboren is. Het bekende vissenspel uit de oude doos in een prachtige uitvoering!

Vissenspel

Is papa gek op vissen? Hebben jullie vissen als huisdier thuis? Of is je kleine gek op dieren? Je hoeft niet echt een reden te bedenken om dit leuke spel te spelen met je kleine! Dit toffe spel bestaat uit een geprinte kartonnen doos, waar je de 10 houten vissen los in kunt gooien. De doos is zo vormgegeven, dat het net lijkt alsof de vissen vrij in het water zwemmen. Iedere vis heeft een magneetje op zijn buik en aan de uiteinden van de twee houten hengels zitten ook magneten. Geen haakjes natuurlijk!

vissenspel oh yeah baby

Variatie in het spel

De kinderen kunnen om en om een visje uit het water opvissen of lekker chaotisch tegelijkertijd tekeer gaan om te zien wie er de meeste visjes vangt. Let op! Op de achterkant staan de getallen van 1 tot en met 10, dus je kunt het spel ook spelen met punten! Een extra dimensie voor de wat oudere kinderen.

vissenspel oh yeah baby

Stimuleert de motoriek

Het ontwerp van het spel vind ik super mooi! Het materiaal is van hout, dus gaat lang mee, waarschijnlijk meerdere rondes! Wist je dat dit spel stimulerend werkt voor de motorische vaardigheden van kinderen? Een leuke extra! Nog iets leuks is de prijs :-). Leuk om kado te doen op een verjaardag of voor de decembermaand.

Dit mooie magnetische vissenspel is verkrijgbaar bij de Nederlandse webshop Daily Confetti voor €14,95.

Vanuit mijn product safety achtergrond, wil ik jullie wel even wijzen op het gevaar van magneetjes. Let goed op dat deze niet losraken en dat kinderen deze niet in hun mond doen! Uiteraard geldt dit voor al het speelgoed waar magneten in verwerkt zitten.