fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

De drie grootste vooroordelen over bloggen

Hoe is het nou eigenlijk om een blogger te zijn? Vanuit mijn optiek: super leuk en ik vind het een eer om dit op deze manier te kunnen doen. Alleen zijn er wel een paar vooroordelen, waar misschien niet iedereen het juiste beeld over heeft. Ik geef je een kijkje in de keuken met de die grootste vooroordelen over bloggen.

Bloggen is te gek!

Begrijp mij niet verkeerd, dit is geen zeur blog. Ik vind het namelijk fantastisch om deze blog te hebben en het is natuurlijk helemaal te gek dat er dagelijks duizenden mensen zijn die lezen wat ik te melden heb! Dat had ik niet durven dromen toen ik in 2014 deze blog startte. Ik heb sindsdien veel geleerd en aardig wat opgebouwd en daarvoor ben ik ontzettend dankbaar.

De drie grootste vooroordelen over bloggen

Wel zijn er opmerkingen die ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd krijg. Opmerkingen waarbij ik denk: ‘Uuhh ja, ik snap dat je dat denkt (of dat het zo lijkt), maar zo zit het dus niet helemaal’. Daarom even een kijkje behind the scenes ;-).

1. Heb je dat gratis gekregen? Ik ga ook bloggen!

Het lijkt soms voor buitenstaanders een freebee walhalla. Het krijgen van allerlei producten en daarvoor hoef je ‘alleen maar’ een stukje te schrijven! Huh? Dat wil ik ook! Alleen vergeten sommigen een klein detail… Dat je voordat je op dat punt aangekomen bent eerst heel lang en heel hard moet werken voor niks. Als je eenmaal op dat punt bent aangekomen dat je interessant bent om een samenwerking mee aan te gaan, dat dit dan dus een deel van je inkomen is. Vergelijk het een beetje met een salaris wat deels geld is en deels producten. Het is inderdaad erg leuk. Alleen betalen producten nog steeds de hypotheek niet. 😉

2. Leuk stukjes schrijven

Inderdaad, een groot deel van bloggen is stukjes schrijven. Nu lijken veel mensen dit te kunnen, alleen is niet iedereen hier even succesvol in. Of ze investeren hier niet genoeg tijd in. Als je namelijk serieus wilt gaan bloggen, kost dit enorm veel tijd. Je moet het dus echt ontzettend leuk vinden, anders houdt je het niet vol.

Het is echter niet alleen maar stukjes schrijven. Er komen ook dagelijks ontelbaar veel mailtjes binnen met persberichten, aanvragen tot samenwerking, je hebt contacten met merken waarmee je een samenwerking aan het opzetten bent en regelt prijzen voor winacties.

Daarnaast is het netwerken op events waarvoor je wordt uitgenodigd, je website bijhouden (geeky toestanden) en een flinke dosis online marketing. Je wilt natuurlijk wel gevonden worden op Google. Ook moeten je blogs gelezen worden, dus ze moeten tevoorschijn komen op je social media kanalen, die je vervolgens ook weer wilt bijhouden qua likes en comments.

Sommige stukjes gaan gepaard met eigen foto’s, dus daar moet je fotoshoots voor inplannen. Laat ik nu ook een eigenwijs binkie hebben wat precies doet wat hij zelf wil (dus die fotoshoots nemen soms aardig wat tijd in beslag…).

Ook moet je voldoende inspiratie hebben en daarvoor moet je ook weer de juiste kanalen hebben om altijd een voorraadje aan ideeën te hebben. Kortom, er komt aardig wat meer bij kijken dan alleen ‘leuke stukjes schrijven’.

3. Lekker voor jezelf werken

Voor jezelf werken is te gek! Alleen in mijn geval ook een valkuil. Als je namelijk thuis komt van een baas dan is alle tijd die je over hebt voor jou. In mijn geval is er altijd wel wat te doen, mail te beantwoorden, een idee uit te werken en noem het maar op. Aangezien ik niet bang ben om hard te werken, sla ik er eigenlijk het grootste deel van de tijd in door. Ik werk teveel, te lang en neem niet genoeg rust. Dat krijg je natuurlijk ook als het je hobby is. Een luxe probleem, maar wel iets waar ik mee struggle eerlijk gezegd. Ik leg een enorme druk op mezelf en leg de lat erg hoog, wat niet goed is.

Never stop blogging!

Bloggen is super leuk en je stopt er ontzettend veel in. Ja, je krijgt er ook wat uit. Voldoening, bezig zijn met je passie en je bouwt iets op. Ik ben trots op wat ik heb neergezet en blijf voorlopig lekker doorgaan! Ik ga door totdat niemand meer wil lezen wat ik te zeggen heb.

Zou je nog iets anders willen weten over bloggen of over hoe ik iets aanpak? Vraag het mij gerust!