fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Lekker loungen in je eigen interieur

Onze levens worden alsmaar voller en drukker. We zijn van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat alert en online. De kinderen zijn al vroeg wakker, er moet gewerkt worden, we proberen het huishouden bij te houden en voor je het weet is de dag alweer voorbij. Hartstikke leuk allemaal, maar het risico op overbelasting is groot. Daarom is het extra belangrijk om thuis ontspannen plekjes te creëren waarin je écht even tot rust komt. Daarom zit ik hier een paar ideeën op een rij om thuis te kunnen loungen!

@bohobuys

De bank als basis

Laten we beginnen met een lekkere bank! Van oudsher dé plek om op tot rust te komen na een drukke dag, en dat is het nog steeds. Kies je bank daarom met zorg uit. Denk goed na over het materiaal van de bekleding, bijvoorbeeld niet te lichtvan kleur en zeer onderhoudsvriendelijk met het oog op vieze kinderhandjes ;-). Ga ook vooral proefzitten in een showroom en kies de zitstijl die bij je past. Een diepe en lage bank is bijvoorbeeld heerlijk om in te loungen, maar minder handig wanneer je graag rechtop zit en vaak gasten krijgt. Er zijn banken met loungehoekjes voor de avond en zitplaatsen voor overdag. Doe je graag een dutje op de bank of lig je het liefst languit met een boek? Dat kan op een grote loungebank, maar kijk vooral ook eens naar een luxe ligbed voor bij het raam!!

enfurn

smittenstudio

Fabulous fauteuil

Wanneer je voor het eerst een woonkamer inricht is de kans groot dat je kiest voor een ruim bankstel, dat recht tegenover de televisie staat. Maar misschien passen een luxe fauteuil en een kleine 2-zitsbank wel veel beter bij jouw leefstijl. Een groot voordeel van de fauteuil is dat je flexibiliteit kunt creëren, doordat je deze gemakkelijk kunt draaien of verplaatsen. Bovendien zit een fauteuil heerlijk ontspannen!

mrkate

Loungen 2.0

Naast de standaard bank en de fauteuil bestaan er nog veel meer comfortabele zitmeubels waarin je heerlijk kunt wegdromen. Wat denk je bijvoorbeeld van een design schommelstoel? Zo één die je heerlijk tot rust wiegt, maar dan met zachte kussens in plaats van harde houtspijlen. Ook de hangstoel is helemaal van deze tijd. Zwevend in de ruimte, in je eigen coconnetje, is het ineens veel gemakkelijker om de rest van de wereld even te vergeten. En een grote zitzak bij de open haard nodigt uit om lekker neer te ploffen en naar het knetterende vuur te luisteren. Op kinderen hebben deze meubels ook een gigantische aantrekkingskracht, dus jouw plekje zal wel snel ingepikt worden!

van het kastje naar de muur

Je eigen hoekje

Heb je weinig ruimte voor grote loungebanken en luxe fauteuils? Wees dan creatief en ga op zoek naar leuke plekken in huis waar je een knus hoekje kunt creëren! Misschien heb je een brede vensterbank waarop je met een kop thee van het zonnetje kunt genieten. Of leg een matras en een heleboel kussens onder de trap in de woonkamer en versier de trap met lampionnetjes. Heb je eenmaal een fijne loungeplek gevonden? Dan weet ik waar ik jou kan vinden als de kinderen op bed liggen…

sf girl by bay