fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Kleintjes over CliniClowns

Ik ben een bevoorrecht mens. Naast het feit dat ik een gezonde zoon heb, mag ik vanuit mijn blog jullie ook alles vertellen over het bijzondere vak van de CliniClowns. Benieuwd wat de kleintjes over CliniClowns zeggen?

Online ambassadeur voor CliniClowns

Ook dit jaar mag ik weer online ambassadeur zijn voor de CliniClowns. Hier ben ik super trots op, want als moeder zijnde, is dit natuurlijk een goed doel wat mij dicht aan het hart staat. Ik kan gelukkig zeggen dat ik een gezonde zoon heb. Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. We leven helaas in een wereld waarin kinderen ziek worden. Dit is niet eerlijk, maar wel de realiteit. Hoe mooi is het dan dat er mensen zijn die deze kinderen even kunnen laten vergeten dat ze ziek zijn? Die ze mooie herinneringen kunnen bezorgen en ze op een specialistische manier aandacht geven.

Wist je dat er al 89.444 kinderen een CliniClown ontmoet hebben?

Wat zeggen Kleintjes over CliniClowns?

Kende jij ze al? Ik eerlijk gezegd niet! Kleintjes vertellen je in verschillende video’s hoe ze over bepaalde onderwerpen denken, ze testen dingen uit en nemen je mee in de wereld van kinderen. Deze video gaat over clowns en in het bijzonder natuurlijk de CliniClowns!

Wist je dat er ook een app is van de CliniClowns? Zo hebben de zieke kinderen ook na de ontmoeting nog contact met de clowns én elkaar! Klik hier voor de app.

Het vak CliniClown is niet voor iedereen

Je zou misschien denken dat iemand die grappig is wel CliniClown kan worden. Niets is minder waar. Er is namelijk een groot verschil tussen een clown die zijn eigen show opvoert, of een CliniClown die de interactie opzoekt en voorzichtig aftast. De CliniClown is een improvisator pur sang en reageert puur op het kind. Ieder ziek kind heeft behoefte aan iets anders en deze experts weten dit er vlekkeloos en op een intuïtieve manier uit te krijgen, zonder te forceren.

Wist je dat er van de 200 aanmeldingen als CliniClown, maar 1 of 2 echt goed genoeg zijn voor dit vak?

CliniClowns College

Ook dit jaar mocht ik een activiteit van de CliniClowns bijwonen. Net als de vorige keer was dit een bijzondere en fantastische ervaring, waardoor ik ontzettend enthousiast ben over deze lieve groep mensen. Zij doen er alles voor om kinderen binnen hun eigen comfort zone te laten inzien hoe mooi ze zijn en hoeveel vreugde er in het leven zit. Deze zieke kinderen vergeten voor heel even dat ze ziek zijn en die ervaring blijft hen eeuwig bij. Dat kleine moment zorgt voor zoveel plezier! Dat gun je toch ieder kind?

Maak jij het ook mogelijk dat nog meer zieke kinderen een bezoek van de CliniClowns ontvangen? Je kunt doneren via de volgende link: ik doneer!