fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Bikini of badpak: keuzes van een mama

Zweer jij bij een bikini? Of vind je een badpak toch wat praktischer als je met je kind over het strand rent? Ik twijfel nog een beetje… Waar ik jaren fan was van de bikini, vind ik met de mooie badpakken tegenwoordig ook best praktisch met een kind. Wat draag jij deze zomer?

De eerste lentedagen

Hoera! Wat was het heerlijk weer afgelopen weekend! Oké, nog geen officieel weer om in je bikini of badpak te paraderen, maar we hebben wel even van de eerste lentedagen kunnen proeven! Wij zijn heerlijk naar één van onze favoriete plekjes gegaan in de duinen bij het meertje, waar meneertje fanatiek op sporenonderzoek ging. Ook gingen we vliegeren op het strand, hebben we daar schelpen gezocht en een kasteel gebouwd. Op zondag was het tijd voor het bos, waar we heerlijk hebben gepicknickt en Otis met zijn vriendje het hele bos wel drie keer rondgerend heeft!

bikini of badpak

Voorbereiden op het mooie weer

Met dit weer gaat er bij mij door mijn hoofd: heb ik nog een bikini of badpak wat ik pas? Wat droeg ik vorig jaar en is er iets aan vervanging toe? Op het moment dat natuurlijk opeens de mussen van het spreekwoordelijke dak vallen, wil je wel gewoon ook in bikini of badpak met het gezin op pad. Iets met een goede voorbereiding ;-). Ook komt daar de vraag naar boven: Wordt het een bikini of badpak?

Bikini of badpak?

Vroeger was bij mij de afweging tussen bikini en badpak snel gemaakt. Voor mij werd het altijd een bikini! Er is natuurlijk meer huid wat een lekker kleurtje kan krijgen in een bikini. Ook waren de badpakken meestal nogal tuttig. De laatste jaren zijn de badpakken bezig aan een opmars! Ze zijn helemaal niet suf meer en door de mooie lijnen en lage uitsneden zelfs ook nog super sexy! Als je dat zou willen als moeder natuurlijk…

bikini of badpak

Keuzes keuzes

Ik moet eerlijk toegeven dat ik echt niet mag klagen. Ik heb eerlijk gezegd nog hetzelfde figuur nadat ik Otis kreeg als ervoor. Er zijn geen kilo’s blijven hangen na de zwangerschap en ik heb zelfs nog boobies over! Ik heb dus überhaupt nog de keuze tussen bikini of badpak. Ik kan mij heel goed voorstellen, dat als je je onzeker voelt over je lichaam (of dit nu is na een zwangerschap of niet), dat je dan liever zoveel mogelijk bedekt. Met de badpakken die tegenwoordig op de markt zijn, hoef je je hiervoor echt niet te schamen en zie je er prachtig uit! Ook als je een maatje meer hebt, kun je goed terecht bij sites zoals bijvoorbeeld Ulla Popken.

Praktisch?

Mijn voorkeur zou in eerste instantie nog steeds uitgaan naar een bikini, ware het niet dat een mooi badpak best praktisch is. Ik ben zo’n moeder die namelijk met zijn kind door de duinen rent, kastelen in de waterlijn bouwt en lekker aan het spelen is. Met een bikini aan let je toch constant erop of alles nog goed zit en of er niet ergens iets uithangt. Natuurlijk gebeurt dat nog weleens tijdens het spelen en dat is juist NIET de bedoeling. Zal ik mij dit jaar toch eens gaan oriënteren op de badpakken? Wat dragen jullie deze zomer? Tips zijn welkom!

Visuals: Shutterstock