fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Bevallingstrauma? Nee joh!

Krijg je klotsende oksels van al die horror verhalen over weeënstormen van twee dagen lang of inknippen tot achter je oksels? No worries, het kan ook anders!

Bevallingsverhaal

Vraag mij niet waarom, maar er zijn aardig wat vrouwen die staan te trappelen om hun bevallingsverhaal met je te delen. Vaak is dat verre van romantisch en lopen de koude rillingen over je rug. Deze dames zijn zelf lekker hun ‘ei’ oftewel bevallingstrauma kwijt, maar jagen tegelijkertijd de zwangeren onder ons de stuipen op het bolle lijf!

Bevallingstrauma? Het kan ook anders

Ik schiet al die zwangere mommy’s graag te hulp met mijn bevallingsverhaal, want het hoeft echt niet allemaal drama te zijn. Bij ondergetekende geen trauma’s maar zelfs een mooie ervaring! Ja, dat kan!

Inleiden

Mijn bevalling was ingeleid en dat betekent automatisch: weeënopwekkers! Weeën zijn gewoon niet leuk, maar ik vond ze goed te doen, zolang je maar rustig blijft en focust op je ademhaling. Iedere wee gaat voorbij en brengt je een stuk dichter bij je baby. Zorg dat je dit in je achterhoofd houdt, dan is het een stuk beter te relativeren.

Push it

Als het moment van persen is aangebroken heb je geluk! De ergste pijn heb je dan namelijk achter de rug. One down, one more to go! Je lichaam is een wonderbaarlijk ding, want het geeft heel natuurlijk en uit zichzelf aan dat het er klaar voor is en dat je niets anders kunt doen dan persen. Voor de rest: orders opvolgen, dan komt de rest (baby dus) vanzelf. Neem tussen de persweeën je moment rust om je voor de bereiden op de volgende ronde, dan kom je er wel!

Kracht van je lichaam

Ben je dus zwanger en steek je bij het eerste de beste bevallingsverhaal je vingers in je oren? Denk dan aan mijn verhaal, want zo kan het dus ook! Misschien heb ik geluk gehad, maar je moet nooit de kracht van je eigen lichaam onderschatten. You can do this! Zo niet, dan knippen ze je alsnog in tot achter je oren en komt alles toch nog op zijn pootjes terecht…

Benieuwd naar mijn bevalling in Dubai? Daar schreef ik eerder een blog over.