fbpx
Menu
Mama zijn / Speen

De spenen maffia

Je kent ze vast wel. Die afkeurende blikken van andere moeders als je kind een speen in heeft. Ik heb deze moeders omgedoopt tot de spenen maffia! Vandaag was ik bij een vriendin en hadden we het over die afkeurende blikken. De blikken die je het gevoel proberen te geven dat je faalt in je opvoeding.

Steek onder water

Na die blik komt er vaak een opmerking als ‘Hoe oud is Kees ook alweer?’. Net even die steek onder water om te laten voelen dat het niet oké is dat jouw kind nog een speen heeft. In Otis vocabulaire ontbreekt het woord speen, maar is dit object gebombardeerd tot ’tuttie’!

Peuter geen puber

Even een status update: die vriendin en en ik hebben beide een zoontje. Ze zijn nog lang geen 16, dus wij vinden dat we ons nergens zorgen over hoeven te maken. Die steken onder water en afkeurende blikken kunnen ons gestolen worden. Whatever Jerry, ieder kind heeft zijn eigen ding. De mijne een speen en de jouwe gilt als een speenvarken. Dat denken we dus alleen, maar we houden netjes onze mond.

Mom shaming

Wie zijn zij om ons te veroordelen? Onze zoontjes hebben de respectabele leeftijd van TWEE jaar oud. Ze spelen dus nog geen Für Elise op hun Little Tike piano’s en spreken ook nog geen vloeiend Spaans. Ze lopen er ook echt niet 24 uur per dag mee rond. Het is voor hen een troost die ze op sommige momenten nog nodig hebben. Natuurlijk kunnen we het ze keihard afleren, die rotdingen weggooien en even doorbijten. Waarom zouden we?

Op de brandstapel

Onze jongens zijn super gevoelig en weten zich vaak geen raad met hun gevoelens en emoties. Op zo’n moment kunnen we ze gerust stellen door ze een kwartiertje een speen te geven. Zijn we dan gelijk ontaarde moeders die op de brandstapel moeten of een nekschot krijgen? Gelukkig leven we niet meer in de Middeleeuwen in dat geval!

Spenen maffia

Ik heb nieuws voor je: shoot me! Als ik mijn kind wil troosten door hem zijn tuttie te geven, dan bepaal ik dat lekker zelf. Wij zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van onze kinderen en niemand anders. Wat die anderen daar dan ook van vinden. Laat de spenen maffia maar wakker liggen ’s nachts, compleet geshockeerd doordat ze een kind van twee met een speen zien lopen. Ik slaap er geen minuut minder om!