fbpx
Menu

Mijn ochtend begint met een douche. Althans daarvoor waren we al uren bezig met voeden en in slaap wiegen, laten we dat niet vergeten. Kleine koekie ligt in de box, dat moet lukken. Totdat ik hem hoor huilen! Wat kunnen we overslaan? Oren wassen, vandaag was ik mijn oren niet.

Glamour blow-dry
Manlief is thuis. Eindelijk kan ik naar de kapper. ‘Wat wil je?’, vraagt de kapper. Doe maar knippen en föhnen. Mijn kapper wijst op het promotiebordje voor mijn neus. “Glamour blow-dry”, ja dát wil ik, “glamour mama”. Eerst de haren wassen, heerlijk, ogen dicht, even niets.

Relax mama!
En dan, help! Ik heb mijn oren niet gewassen! In de hoop dat ik schone oren heb, probeer ik weer te ontspannen. Dit lukt absoluut niet op het moment van föhnen. Ten eerste ben ik bang dat de hete lucht mijn hoofdhuid raakt, steeds als ze in de buurt komt knijp ik mijn billen samen, lekker relaxed. En ten tweede kijk ik steeds op mijn horloge.

Duty calls…
Het is al 16:00 en de kapper is net klaar! Ik zweet als een otter van de föhnangst. Zou koekie al honger hebben? Ik haast me naar huis. Deur open, koekie huilt. Ik gooi me kleren uit, pyjama aan, haar in knot, tiet eruit, ‘liefje, glamour mama is weer thuis’.

Hi! Ik ben Amanda. Mama zijn vind ik wonderlijk en kleine koekie is mijn liefste. Schrijven is mijn manier voor een blijvende herinnering van alle dagelijkse, mooie, leuke, grappige, maar ook moeilijke momenten van het mama zijn.
www.kusmama.nl