fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Met je peuter naar het tuincentrum

Groene vingers? Die heb ik niet! Ik haal planten voor in huis, waar ik dan super blij mee ben. De eerste 3 weken geef ik ze netjes water, dan wordt het eens per twee weken…eens per drie weken…. Laten we het erop houden dat ik mijn kind prima in leven kan houden, maar dat het bij planten nog eens een dingetje kan zijn. Vandaar dat ik regelmatig met mijn peuter naar het tuincentrum ga, om een nieuwe lading ‘groen’ te scoren!

De draaiende paddestoelPeuter-naar-het-tuincentrum-a
Zo’n uitje is zo gemakkelijk nog niet! Daar aangekomen heb je natuurlijk een munt van €1,00 of €2,00, maar net niet die van €0,50 die in het karretje moet. Eerst wisselen dan maar, terwijl mijn zoon als een blij ei al stuiterend in de draaiende paddestoel zit te wachten. Daar moet natuurlijk ook een muntje in! Na het muntje erin te hebben gepropt, draait het ding een ware minuut, waarin hij op alle knoppen met beestjes erop kan rammen. Top ding, ware het niet dat je hem daar natuurlijk nooit meer uitkrijgt. Als de minuut voorbij is wil hij nog een keer en probeer een jongetje van net twee jaar oud maar eens uit te leggen dat het andere muntje van €0,50 in de kar zit en dat hij aan het einde nog een keer mag. Resultaat: boos, brullen en gepikeerd in het wagentje liggen.

Planten uitzoeken
Dan moet de echte uitdaging nog beginnen: het uitzoeken van planten! Ik heb nu eenmaal niet zo’n kind wat braaf op zijn kont rustig gaat zitten kijken en kletsen met zijn moeder. De mijne rent alle paden van het tuincentrum 85 keer op en neer al brullend als een leeuwtje. Tja, daar moet je dan toch achteraan… Dan wordt het spelletje natuurlijk ook alleen maar leuker, ook voor het personeel en de andere klanten die zich uitstekend vermaken, terwijl ik als een idioot met mijn tong op mijn enkels door die paden ploeg, op zoek naar dat blauwe petje en rode laarsjes…

Break
God zij dank is het mij na ruim een uur beesten met de baas ook gelukt om ondertussen in stukjes van 15 seconden wat planten uit een stelling te trekken die in mijn zelf meegenomen potten passen. Dat betekent dat het tijd is voor het speeltuintje buiten en de kinderboerderij! Ideaal zo bij een tuincentrum, dan heeft Otis ook wat. Ondanks dat hij het rennen tussen al die planten en paden natuurlijk ook fantastisch vind, begreep mij niet verkeerd. Hoezee, vandaag staat er ook een luchtkussen! Meneer is helemaal in zijn element en vraagt nog net niet of we iedere week naar het tuincentrum gaan.

Hurry!
Dan kijk ik op mijn horloge en schrik ik als ik zie dat het al 16:30 is. Who cares, zou je denken? Nou, wij eten tegenwoordig al om het bejaarden-tijdstip van 17:00 sinds we met de slaaptraining gestart zijn! Iets met een te volle buik naar bed… Help! Uiteraard wil Otis opeens gedragen worden en vraag mij niet hoe, maar het lukt mij om af te rekenen en mijn kind in bedwang in de kar te houden.

Oh god, daar staat die draaiende paddestoel weer…

peuter-naar-het-tuincentrum-b