fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Het leed dat witte kleding voor kinderen heet…

Nou ja, leed… Er zijn natuurlijk veel ergere dingen op de wereld! Alleen vraag ik mij soms af of het het maken van witte kleding voor kinderen soms grappig bedoeld is.

Witte kleding voor kinderen

Don’t get me wrong, ik heb niets tegen de kleur wit. Sterker nog, ik vind het kinderen en baby’s vaak juist prachtig staan! Dan komt hun mooie koppie prachtig naar voren. Mijn Otis droeg als newborn bijna alleen maar spierwitte pakken met van die voetjes eraan vast. Dat stond hem te gek met die grote bruine ogen, donkere haartjes en zijn licht getinte huidje. I know, dat huidje en die haartjes zijn inmiddels wat opgelicht, maar nog steeds staat wit hem erg goed!

Wit moet wit blijven

Wat ik lastig vind bij witte kleding is dat het ook echt wit moet blijven. Dat vind ik soms bij mezelf al lastig moet ik eerlijk zeggen. Laat staan bij mijn blije peuter die zich geen donder aantrekt van de kleur van zijn kleding. Chocola eten is heerlijk! Als meneer een wit shirt aanheeft dan krijg ik al een lichte aanval van hyperventilatie. Met schorten en natte doekjes probeer ik als een professional de schade te beperken. Soms lukt dit, soms ook niet… Hop, daar gaat dat natte, vieze handje langs zijn broek, of nog erger: langs mijn broek!

Kan iemand mij vertellen wat de bedoeling is?

Er zijn drie opties in mijn misschien beperkte visie:

  1. Ik laat hem zelfstandig eten, met de garantie dat zijn witte shirt straks onder de vlekken zit. Vervolgens is daar de vlekkendepper aan het einde van de dag. Deze geeft geen 100% garantie, dus dan kan het twee kanten op gaan.
    A. Je krijgt de vlekken eruit: HOEZEE!
    B. Het shirt blijft vlekken houden na het wassen: OH NEE!
  2. Ik laat hem eten onder begeleiding van schorten en natte doekjes en een oplettende mama naast zich. Is dit leuk voor de persoon in kwestie? Nee. Is de kans op schone kleding groter? Aanzienlijk! Ook ik geef namelijk geen 100% garantie.
  3. Nooit en te nimmer witte kleding kopen voor je kind. Als we dit allemaal zouden doen, dan is de mode-industrie daar niet blij mee.

Nu heb ik het alleen nog maar over het eten en nog niet over spelen of andere belangrijke kinderbezigheden.

Conclusie

Conclusie: er zijn waarschijnlijk moeders out there die ALLE vlekken uit witte kinderkleding krijgen. Van deze moeders hoor ik graag de gouden tips! Oh ja, en aub geen oplossingen als met citroen insmeren en drie dagen in de brandende zon laten liggen. We wonen namelijk in Nederland en de kans dat mijn zoon zijn witte shirt wit heeft gehouden na een dag dragen is waarschijnlijk groter dan dat de zon drie volle dagen schijnt. 😉